ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

OER.

Belgische première / Laureaat Jong Theater 2013

2016 BOG.
Theater
Denzil Diaskaai

OER. is een ode aan alles wat er is en een oefening dit alles direct te ervaren. De rat. Het moment. Het gele balletje. BOG. doet een oefening in horen, zien, voelen, bewegen. In niet nadenken, niet interpreteren, niet begrijpen, niet spreken. Met OER. waagt BOG. zich aan een uitputtingsslag op het ritme van een slagwerker.

Theatermakers Sanne Vanderbruggen, Benjamin Moen, Judith de Joode en Lisa Verbelen zijn BOG.. Met hun eerste voorstelling BOG. (2013) wonnen ze de TAZ KBC-Jongtheaterprijs, de tekst werd bovendien geselecteerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs. In 2014 waren ze hier te gast met MEN., ook deze voorstelling werd bekroond, met de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2015.

Deze zomer brengen ze op TAZ de exclusieve Belgische première van OER.

`Wat in OER. opnieuw opvalt is dat de spelers van BOG zo ontzettend goed zijn in ritmisch spreken, ze rappen zich haast een weg door hun gedachten heen. Hiervoor is niet enkel een uitstekende taalbeheersing en precieze tekstkennis nodig, maar evenzeer een feilloos ritmegevoel. Ook OER. is weer zo’n tekst die je na afloop meteen zou willen kopen (helaas, de tekstuitgave is nog niet beschikbaar) om al die op het eerste gehoor ondoorgrondelijke taal- en gedachtekronkels nog eens langzaam na te lezen.` (Theaterkrant)

Op dinsdag 2 augustus gaan Liv Laveyne (ex-programmator Jong Theater 2011-2015) en Sophie De Somere (programmator Jong Theater 2011-2016) na OER. in gesprek met de makers.

Spel: Judith de Joode, Benjamin Moen en Lisa Verbelen.
Van: Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderburggen en Lisa Verbelen.
Eindregie: Erik Whien.
Dramaturgie: Roos Euwe.
Muziek: Lucas Kramer.
Coach beweging: Jan Martens.
Productie: Anne Baltus.
Publiciteit: Dieke van der Spek.
Met steun van: De Brakke Grond, Het Zuidelijk Toneel, Fonds Podiumkunsten, De Vlaamse Overheid, d e t h e a t e r ma k e r.