ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Mur

Wijknomaden

2011 Het Huis van Bourgondië
Theater - Jong theater
Andromeda Hotel

Theaterwandeling langs geheime locaties.

Met Liv Laveyne en Sophie De Somere krijgt TAZ voor het eerst een vrouwelijk duo aan het roer van het Jong Theater op TAZ. Beiden hebben met het festival een hechte band.
Laveyne volgt het festival al vele jaren als journalist en recensent voor De Morgen en Knack.
De Somere werd in 2003 met theatergroep Ontroerend Goed laureaat Jong Theater.

"We hebben gekozen voor theater dat verrast, ontroert, schokt, verwondert, dat doet rillen, lachen, glimlachen, soms huilen.
We kozen theater dat niet alleen maar theater is omdat het zich los danst, zingt, musiceert, filmt en zelfs rolschaatst.
We kozen theater dat de puurheid van een steen eert, dat in de aarde wroet,  dat vleugels geeft.

We kozen theater dat jong heet niet alleen om de leeftijd, maar vooral omdat het jong van geest is. We kozen voor theater waarvan iedereen deugd zal hebben: een kenner, de liefhebber, de leek. Jong Theater dat gelijk het jodium in de zeelucht de geest opkikkert."

Op het einde van de tiendaagse rit worden de Jong Theatermakers en hun werk aan het bereidwillige oordeel van de jury onderworpen.
Op zaterdag 6 augustus om 19u in Club therminus wordt officieel bekendgemaakt wie de KBC Jongtheaterprijzen mee naar huis mag nemen.

 

"Dit is mijn huis / Het is stevig / Alles heeft er een naam / Ik doe een poging om thuis te komen."

Buiten loert het gevaar. Blijf veilig binnen! Ze bouwt een kartonnen huisje om zich heen. Contact heeft ze alleen nog via haar computer. En af en toe neemt ze een hapje lucht. Ondertussen verglijden de seizoenen.

Tijdens een wandeltocht in het zuiden van Frankrijk stootte Lisa Verbelen op een verlaten caravan. Ze trof er een schat aan kaften aan, volgeschreven met muziek en gedetailleerd versierd. De ontdekking intrigeerde haar dusdanig dat ze er een voorstelling van maakte, geïnspireerd op de zonderlinge kluizenaar-bewoner van deze caravan.

Concept/Spel: Lisa Verbelen (4e jaar Theatraal Performer Toneelacademie Maastricht).
Coach: Catoke Kramer, Wanda Eyckerman.
Productie: Het Huis van Bourgondië, Toneelacademie Maastricht.

 

 

 

mur_c_kristien_verhoeyen_01.JPG
mur_c_kristien_verhoeyen_02.JPG
mur_c_kristien_verhoeyen_03.JPG
mur_c_kristien_verhoeyen_04.JPG
mur_c_kristien_verhoeyen_05.JPG
mur_c_kristien_verhoeyen_06.JPG