ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Statue

Laureaat Jong Muziek TAZ 2011

2012
Muziek - Creatie voor TaZ
Stad, Drie Gapers

Het mag al duidelijk zijn: taz#2012 is een ware kruisbestuiving met diverse disciplines, leeftijden, genres, locaties … ook binnen het muziekprogramma, de selectie van braakland/zhebilding geflankeerd door jong muziek.

Fanfare-funk-folk door de kift naast instrumentale tovenarijen bij minstegeringste en wagon, filmische concepten (Berlijn, Lonesome no more) en klassebakken als aroma di amore en luc van acker.

Ook binnen het jongmuziekparcours gaat het van singer-song en electronica, naar een poëtische en beeldende insteek tot klassiek en buskermusic ... iemand van hen gaat alvast naar huis met de taz-knackfocus Jongmuziekprijs.

a vous le choix!

Vorige zomer speelde het toeval - of bestaat dat niet? - een wel heel grote rol bij Statue. Op de valreep namen ze deel aan de Jongmuziekwedstrijd en overdonderden ze publiek en jury. Geen toeval is het feit dat ze de Jongmuziekprijs in de wacht sleepten!

Tijdens TAZ#2012 plegen ze muzikale interventies in de stad, op verrassende locaties, hun naam indachtig. Bij sommige interventies zullen daarenboven extra gitaristen - Statue telt er zelf al vijf! - zich achter de bandleden scharen. Hun prijzengeld investeerden ze in hun debuutplaat, release gepland rond kerst, te noteren op de bijgevolg nu al in de maak zijnde geschenkenlijstjes ...

"Ik moest me inhouden om niet het podium op te springen, een gitaar uit jullie handen te rukken en zélf mee te spelen." (Patrick Riguelle)

lennart janssen, joos houwen, chloë maes, maxim helincks, emiel van den abbeele: gitaar
bart weyens: bas
antoni foscez: drums