ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Jong Werk 2021

Jong Theater

Het Jong Theater programma werd samengesteld door Jozefien Mombaerts. Jozefien selecteerde 8 voorstellingen van 12 jonge makers. Zij werden tijdens TAZ#2021 technisch en productioneel ondersteund, en begeleid door drie mentoren: Randi De Vlieghe, Lisbeth Gruwez, Melih Gençboyaci. Daarnaast vinden ook ontmoetingen plaats waarbij jonge makers in dialoog kunnen gaan met elkaar en met mensen uit het professionele veld.

Jozefien: “De jonge makers op TAZ hebben jullie iets te vertellen. Ze verlangen naar jullie blik. Naar jullie stem. Naar jullie aanwezigheid. Naar jullie ongedwongen stilte.”

Jong Theater op TAZ#2021:

Zijt ge der nog? van Mirte Desmeth, Mijn Broer: The Walrus van Colette Goossens, Bartlebabe van Anna Franziska Jäger/Nathan Ooms, Stel van Thomas Claessens/Romy Moons, I Forgot van Oxana Sankova, Inside Out: what I feel is what you get van Myrte Vandeweerd, Let Me Tell You Something You Already Know van Merel Severs en Giants van Werktoneel/Jesse Vandamme/Laurens Aneca/Lucas van der Vegt

 

Jong Muziek

Voor de selectie Jong Muziek programmeerden Lode Pauwels en Wouter Vanmeenen van De Zwerver (Leffinge) acht jonge bands. Ze speelden elk vier keer op verschillende locaties in de stad, van het intieme decor op de binnenplaats van Fort Napoleon, naar een open plek in de stad. Van de NMBS-loods tot in KAAP. Met deze zomer ook een ultieme passage bij Lijfstroom XL! Van kleinkunst 2.0., jazz en funk tot nederpop, electronica en postpunk. Bovendien stapten ze elk ook in een bandcoaching-traject, waarbij ze met raad en daad bijgestaan werden tijdens hun muzikaal traject.

Jong Muziek op TAZ#2021

Ão, Azertyklavierwerke, Barno Koevoet & The Duijmschpijkers, BLUAI, LE MOTAT, Theegezin, Woolvs, Youniss