ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Sammy Baloji - Hunting and Collecting

Bato Congo

2014 Mu.ZEE
Expo
PMMK / Mu.ZEE

Ook deze zomer trekt TAZ onder de noemer Bato Congo op reis naar Afrika. Bato Congo is een samenwerking tussen TAZ, KVS, 11.11.11 en het V.A.I.S. (Vlaams Agentschap voor Internationale Samenwerking).

In het kader van Bato Congo is de Congolees Sammy Baloji te gast in Mu.ZEE.

De tentoonstelling Sammy Baloji – Hunting and Collecting brengt een mix van oude (1911-13) en nieuwe foto’s. De oude foto’s, uit de periode 1911-1913, staan symbool voor het koloniale verleden van Congo met al haar problemen, de nieuwe  foto’s, genomen door Sammy Baloji en fotograaf-journalist Chrispin Mvano tonen de oorlog en het geweld die er nu al jaren heerst. Op die manier verbindt Baloji het verleden met het heden en klaagt hij het geweld als algemeen fenomeen aan.

Naast foto’s van Sammy Baloji is er werk aanwezig van Georges Senga, Claus Sinzomene, Renzo Martens, Salomé Laloux, Chrispin Mvano … in combinatie met een selectie kunstwerken uit de vaste Mu.ZEE-collectie waaronder James Ensor, Constant Permeke, Jan van de Kerckhove, Guido Geelen, Sven Augustijnen, Marie-Jo Lafontaine, Jane Graverol.

De expo is een samenwerking tussen Mu.ZEE, TAZ, KVS en KMMA.