ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Wat we normaal niet horen

2019 Het Zuidelijk Toneel
Theater
Blauwkasteelstraat

We hebben allemaal een verhaal, maar niet elk verhaal wordt genoeg gehoord. Stand-up philosopher Laura van Dolron vroeg Het Zuidelijk haar een jaar lang op blind dates te sturen naar plekken waar mensen zijn, die je normaal niet hoort. Ze ontdekte verhalen die wondermooi, soms verdrietig of pijnlijk en vaak hoopvol zijn.

Vorig jaar bracht Laura van Dolron met Steve Aernouts de stand-upfilosofie voorstelling Waar we ook zijn, op TAZ#17 stond ze op de planken met WIJ en Liefhebben.

Van Dolron ontmoette mensen in onder andere in tbs-kliniek, een hospice, bij de AA en in een dagopvang voor dakloze illegalen. “Deze mensen hebben een indrukwekkend levensverhaal en zullen zelden aan talkshowtafels komen. De schreeuwers laten zich wel horen, maar de mensen die niet de macht of de behoefte hebben om zich te uit te spreken, hebben vaak meer zinnigs te vertellen.

De voorstelling is een reisverslag, een inspirerende monoloog doorspekt met momenten waar Van Dolron live met de mensen die ze ontmoette reflecteert. Laura praat niet alleen óver de mensen die zij ontmoette maar ook mét. Ze deelt het podium telkens in afwisselende samenstellingen, met onder andere Marcio Da Silva, Steve Aernouts en zo nu en dan Toon Walravens. Muzikant Frank van Kasteren staat haar muzikaal bij en componeert live muziek.

Concept/regie/spel: Laura van Dolron (zie ook Avond van Hoop: Zuidelijk Toneel en Avond van Hoop: ARSENAAL/LAZARUS.
Artistiek advies: Piet Menu, Steve Aernouts.
Dramaturgie: Céline Buren.
Met: o.a Toon Walravens, Marcio, Laura Bruin, Steve Aernouts. MUZIEK: Frank van Kasteren.
Artistieke ondersteuning/project assistentie: Corinne Heyrman.

Het Zuidelijk Toneel