ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Kill All Kids

2019 Orkater
Theater
cc De Grote Post

Wat als een klein groepje mensen de toekomst kan bepalen? Wat als je weet dat je de laatste bent? Het gezelschap iona&rineke gaat de toekomst in en onderzoekt de rol die de mens daarin speelt. Geïnspireerd op gesprekken met doomsday preppers, fanatiekelingen die noodvoorraden inslaan en koste wat kost willen overleven, kiezen ze ervoor om een ode te brengen aan het niet-bestaan.

Kill All Kids is sciencefiction in zijn puurste vorm: fictie gebaseerd op onderzoek en wetenschap. Met hun fantasierijke teksten schetsen Iona en Rineke een verontrustend toekomstscenario. Componist Frank Wienk (Binkbeats) creëert hierbij beklemmende soundscapes en slagwerkcomposities, waarin hij instrumenten, apparatuur en speelgoed op een onconventionele manier inzet.

Tekst, spel, regie, muziek, decor en kostuums in Kill All Kids zijn van een onwaarschijnlijk hoog niveau. En uiterst harmonieus op elkaar afgestemd. De tekst is inhoudelijk heel sterk en heel geraffineerd geconstrueerd. (…) En dan de soundscape en de slagwerk-composities van Frank Wienk, hij heeft voor muzikale juweeltjes gezorgd. (…) Kill All Kids is subliem muziektheater. (RiRO *****)

De voorstelling is ook toegankelijk vanaf 14 jaar.

Concept/tekst/spel: Iona Daniel, Rineke Roosenboom.
Compositie: Frank Wienk.
Regie: Alexandra Broeder.
Muziek/spel: Jonathan Bonny.
Decor/kostuums: Sacha Zwiers.
Dramaturgie: Martine Manten.
Decoratelier: Emiel Veken, Steven Raapis Dingman.
Lichtontwerp: Stefan Dijkman.
Geluidsontwerp: Bram Anneveldt.
Techniek: Bram Anneveldt, Guido van ‘t Hof, Casper Verberg.
Productie: Merel Hobrink.
Stemcoach: Saar Vandenberghe.
Coching interviewtechnieken: Freek Staps.
Coproductie: Orkater.
Met dank aan: Daan Windhorst.

Orkater