ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Emma inviteert

Exclusief voor TAZ

2019 Motel Mozaique
Literatuur - Creatie voor TaZ
KAAP / Vrijstaat O.

Wat hebben Marvin Gaye en de volle maan gemeenschappelijk?

In de grenzeloze late night show, nodigt documentair storyteller Emma Lesuis woordkunstenaars, beeldmakers, performers en wetenschappers uit om samen met jou de festivaldag af te sluiten.

Op maandag 5/8 is het thema: ‘contact’.

Gil The Grid noemt zichzelf sjamanistische danser. Verloor het contact met zichzelf toen hij een psychose kreeg en zette die ervaring om in popping/ hiphop-dans. Michelle Samba, de percussionist die speelt van Claudia De Breij tot Spinvis, gaat solo! Ze neemt drumcomputer, timbalen en haar spoken word-stem mee. Elke avond wordt er een brief geschreven naar TAZ, Oostende of de culturele sector, voor deze avond: poetry slam-koningin Lisette Ma Neza. Vindt de Nederlandse contact met West-Vlaanderen?

Neal Leemput valt onder het dagelijkse Handje Debutantje. In zijn debuut beschrijft de queer artivist de terugkeer naar zijn geboortedorp Boutersem. Alleskunner Rashif El Kaoui gaat voor diep contact: hij interviewt een mystery guest over zijn/haar/hen erotische fantasie... Als vaste prik is woordkunstenares Astrid Haerens te gast die de Stem van de Oostendenaar vertolkt in dichtvorm en portret en DJ MissyK sluit elke avond af met muziek waarvan zweterige handjes de lucht in gaan.

Op dinsdag 6/8 is het thema: ‘wortels’.

Emma start met een fragment uit haar live-documentaire ‘Aardappelbloed’. Piet Wittevrongel en Dominique Lubaki zijn te gast om te praten over de tentoonstelling van de Stoeten Ostendenoare op TAZ. Over de koloniale erfenis van Leopold II en hoe we daarmee om dienen te gaan. Elke avond wordt er een brief geschreven naar TAZ, Oostende of de culturele sector, deze avond door de activistische schrijver en historicus Heleen Debeuckelaere. Wortelt ze op TAZ?

Yousra Benfquih valt onder het dagelijkse Handje Debutantje. De mensenrechtenjurist, phd-kandidaat en spoken word artiest dicht voor ons over roots. Een mini-concert krijgen we van Anne-Fay.
Ze danst, zingt en acteert. Daarnaast -of daarin- verfilmt ze de zoektocht naar `daar waar ze "écht" vandaan komt`. Als vaste prik is woordkunstenares Astrid Haerens te gast die de Stem van de Oostendenaar vertolkt in dichtvorm en portret en DJ MissyK sluit elke avond af met muziek waarvan zweterige handjes de lucht in gaan.

Op donderdag 8/8 is het thema: ‘over grenzen’.

Spoken word-artiest M. en pianist Mink vinden dat gentrificatie in Rotterdam zijn grens heeft bereikt.
Farbod Fathinejadfard is vanavond het Handje Debutantje want hij staat op TAZ met zijn debuut-voorstelling Shiraz, tell me about the revolution over Iran, Belgie en alles daartussen in. Hoe ga je om met grenzen die zijn overschreden? Is herstel mogelijk?
Emma Berentsen komt vertellen over haar TAZ-voorstelling waarin ze zich afvraagt hoe je een voorstelling kan maken over verkrachting.

Elke avond wordt er een brief geschreven naar TAZ, Oostende of de culturele sector. Op 8 /8 gaat Spitler die graag over de geijkte grenzen gaat dit doen.
Oostendse muzikant Ahmed Roni speelt op zijn `saz` die van ver komt.
Als vaste prik is woordkunstenares Astrid Haerens te gast die de Stem van de Oostendenaar vertolkt in dichtvorm en portret en DJ MissyK sluit elke avond af met muziek waarvan zweterige handjes de lucht in gaan.

nzeOp vrijdag 9/8 is het thema: `familie`

Selm Wenselaers bekeek TAZ met dramaturgische blik en komt vertellen hoe de culturele sector als familie in elkaar steekt. Elke avond wordt er een brief geschreven naar TAZ, Oostende of de culturele sector, vanavond door de zingende woordkunstenaar Eva van Manen. Hoe is TAZ als tijdelijke familie?

Journalist/schrijver Pete Wu valt onder het dagelijkse Handje Debutantje. In zijn debuut beschrijft hij de ingewikkelde relatie met zijn Chinese ouders. Les Mybalés, de dansende tweeling uit Brussel staat met de voorstelling ‘A travers l’autre’ op TAZ. Speciaal voor u dansen ze nog een keer in Vrijstaat O.

Sanne De Wilde is in het land! De Antwerpse vliegt van hot naar nog hotter. Vanavond vertelt ze over het familiale in haar fotografie-werk. Who`s your daddy? De allround electronische kunstenaar/muzikant Stiques én het lief van Sanne, laat Oostende kennis maken met Nigeriaanse sounds. Als vaste prik is woordkunstenares Astrid Haerens te gast die de Stem van de Oostendenaar vertolkt in dichtvorm en portret en DJ MissyK sluit elke avond af met muziek waarvan zweterige handjes de lucht in gaan.

Met: Emma Lesuis (zie ook Documentaires Emma Lesuis en In Search of Democracy 3.0) MOMO (Motel Mozaique)
Presents: Anne-Fay, Gil the Grid, M. & Mink, Michelle Samba en DJ MissyK. 

Motel Mozaique
Emma Lesuis