ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Avond van Hoop

Exclusief voor TAZ

2019 ARSENAAL/LAZARUS, NUT
Theater - Creatie voor TaZ
Loods NMBS

In tijden waarin Angst en Algoritmes, Polarisatie en Paniek lijken te regeren, is er meer dan ooit behoefte aan een tegengif. Lucas De Man nodigt tijdens de Avonden van Hoop vijf huizen - Het Zuidelijk Toneel, Kloppend Hert, ARSENAAL/LAZARUS, Het nieuwstedelijk en Victoria Deluxe/Kopergietery - uit om ons samen met hun gasten een gezonde dosis Hoop te geven. Het worden vijf totaal verschillende unieke theatrale avonden met een ding gemeen: je verlaat vol goeie moed en energie de zaal.

In 2016 lanceerde ARSENAAL/LAZARUS Orde van de Dag exclusief in Vlaanderen: een satirische actualiteitenshow, op één dag gemaakt. Het succesvolle format is een initiatief uit 2011 van enkele maatschappijkritische Utrechtse theatermakers die ook vol overgave bijdroegen aan de edities in Mechelen.

Ter plekke geschreven teksten en muziek, soms nog tijdens de voorstelling zelf, gespeeld met het blad in de hand, dat is zowat de essentie van dit zenuwslopende theateravontuur. Een poging om orde te brengen in het nieuws van de dag mét de garantie op volslagen wanorde, maar steeds ook, onverhoopt, de magie van het moment. Schrijvers, spelers en muzikanten creëren een avond ter plekke. Je ziet hen zwoegen, zweten, uit hun rol vallen en er weer in duiken. Jouw aanmoedigingen en ideeën zijn welkom. Speciaal voor TAZ staat deze Orde van de Dag in het teken van ‘hoop’.

Knack brengt in samenwerking met Lucas De Man/TAZ en zijn Stichting Nieuwe Helden een extra uitgave 100 ideeën voor een betere wereld. Een uitgave die hoop voor de toekomst brengt. Deze publicatie is inbegrepen in het ticket voor de Avond van Hoop.

Van/met: o.a. Koen De Graeve, Günther Lesage, Greg Nottrot, Pieter Genard, Marianne Loots, Willy Thomas, Joris Van den Brande, Jibbe Willems, Marcel Osterop, Mark Kraan, Frank Van Kasteren.
Muziek: Lili Grace.
Technici: Bas Banen en Rutger Mollen.
Productieleiding: Eveline Verbist.

ARSENAAL/LAZARUS
Nieuw Utrechts Toneel