ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Apéro Poëzie: Stijn Meuris/Roos Rebergen

2019 Poëziecentrum, deAuteurs
Literatuur
KAAP / Vrijstaat O.

Bekende lezers vertellen in dit programma over de poëzie in hun leven en nodigen een dichter uit die ze bewonderen.
Carl De Strycker (Poëziecentrum) gaat met hen in gesprek. In elke aflevering wordt ook het werk van een beloftevolle debutant voorgesteld die genomineerd is voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee (een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ). Ook vijf illustratoren tekenen live bij de voorgelezen gedichten en een muzikant zorgt voor muziek.

Stijn Meuris (zie ook Stijn in het hoofd van Hawking) ken je als zanger van Noordkaap en Monza, maatschappijcriticus en sterrenkijker. In deze Apéro Poëzie tast hij de grenzen van poëzie en songtekst af. Wat maakt een tekst tot poëzie? Dat zoekt hij uit samen met tekstschrijver en zangeres bij Roosbeef: Roos Rebergen. Zij publiceerde in 2016 de poëziebundel Ik ben al 11 jaar geen 16 meer.

Een dubbele dosis nieuw poëzietalent om de reeks Apéro Poëzie feestelijk af te sluiten: Radna Fabias en David Nolens. Zij sluiten het rijtje genomineerden voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee en lezen voor uit respectievelijk Habitus en International Bakery. Laure Allain tekent live bij de poëzie. Eva van Manen zorgt voor de muzikale intermezzo’s tijdens elk aperitief. Haar muziek is een mix van pop, downtempo beats, spoken word, rap, ijle melodieën, warme synthesizers en haar poëtische teksten.

Op zaterdag 10 augustus wordt de laureaat van de Poëziedebuutprijs Aan Zee, net als de andere laureaten, tijdens de prijsuitreiking bekendgemaakt in De Grote Post.

Een initiatief van Poëziecentrum, deAuteurs i.s.m. Sabam en Theater Aan Zee, met dank aan KAAP/Vrijstaat O.

Poëziecentrum