ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Place Musette met Maria

2018
Muziek
Café Koer 3

Net als vorig jaar wordt Café Koer bij valavond omgetoverd in Place Musette, met musette, Franse chansons én een dansvloer. Vanaf 19u tovert Rony Verbiest op authentiek geniale wijze walsjes en tango’s uit zijn accordeon. Met trouwe companen Mario Vermandel aan de contrabas, Luc Vanden Bosch op drums en Hans Van Oost op gitaar aan zijn zij.

Om 20u vervoegt Derek de rangen met een Franstalig chansonrepertoire, met zowel oude bekende krakers als eigen werk. Gastzangers met een grote liefde voor folk, blues and country music bestijgen vanaf 21u het podium. Roots music & la chanson française, voorwaar iets om naar uit te kijken!

In 2011 kreeg zangeres-violiste Greet Van Cromphaut van Derek de artiestennaam Maria mee. Als duo namen ze toen een cd op onder de naam Maria & Derek.

Met haar heldere stem, spontaneïteit en pittig repertoire verovert ze vast ook deze zomer opnieuw vele Oostendse harten.

MET: Rony Verbiest, Mario Vermandel, Luc Vanden Bosch, (drums), Hans Van Oost (gitaar), Derek, Maria (Greet Van Cromphaut)