ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Solo met zebra’s

Stadsnomaden 1

2018
Dans - Jong theater
Stadhuis

Jong Theater, uit België en Nederland, neemt sinds het begin van TAZ een belangrijke positie in. Ook dit jaar geeft TAZ het podium aan een uiterst boeiend palet aan startende theatermakers. Jong Theater maakt kans om verschillende prijzen te winnen. Wie de prijs wint, is in handen van de Jong Theater jury: Patrick Allegaert, Liv Laveyne, Stijn Devillé, Charlotte De Somviele en Esther Severi.

Nieuwe formule dit jaar! Twee jong theatervoorstellingen met tussenin een wandeling, versnapering en gidsbeurt in de Belle Epoquewijk in Oostende.

solo met zebra’s is een langdurig solotraject van Simon Van Schuylenbergh waarin hij verschillende solo’s danst vergezeld door een zelfgemaakt stel zebra’s uit papier-maché en plaaster.

Naast het moment dat hij op scène deelt met de zebra’s denkt Simon ook na over het van en naar voorstellingen gaan. Zo verhuist hij de zebra’s soms met de trein, of moet hij tijdens een afbouw samen met een zebra schuilen in een bushokje omdat de sculpturen niet tegen de regen kunnen. Deze toewijding en concentratie op langere termijn is op zich een statement in snelle en efficiënte tijden.

Op een eigenzinnige manier tracht Simon een eigen praktijk te ontwikkelen die loskomt van de traditionele logica in het podiumlandschap. Zijn werkvorm is die van het atelier, niet als fysieke plek maar als een proces van voortdurende creatie waarin de eigen praktijk in een blijvende staat van worden is.

Creatie/idee/uitvoering: Simon Van Schuylenbergh.
Artistieke assistentie: Siska Baeck, Marc Vanrunxt.
Lichtontwerp: Bart Van Schuylenbergh, Simon VanSchuylenbergh.
Asistentie strepen:Veronika Bezdenejnykh.

 

Solo met Zebra`s
Solo met Zebra`s
Solo met Zebra`s