ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Wie is er bang voor Fatima Sultan?

2018 vzw Wilde Vlechten, Doek vzw
Rand
Atelier kleinVerhaal

Een cirkel van vrouwen rond een spel. Sommigen zijn geboren in Afghanistan, andere hier. Jij bent één van hen. Een gelegenheid om elkaar in een intieme omgeving te ontmoeten en vragen te stellen, voorbij taboes en gêne. Een uitwisseling van verhalen in woorden, geuren en kleuren.
Wie is er bang voor Fatima Sultan? bevindt zich op het snijpunt tussen spel en gesprek, ervaring en ontmoeting, persoonlijk en politiek, publiek en deelnemer.

Wanneer vijftien vrouwen die elkaar niet kennen praten over de kleine en grote dingen in het leven, gebeurt er iets magisch. Er ontstaat een verbondenheid over de culturen heen.’ (Het Nieuwsblad)

Dit project is het resultaat van een participatief textieltraject met vormgeefster Sara Dykmans en enkele Afghaanse vrouwen. Toen Sara hen voor het eerst ontmoette was ze niet alleen geraakt door de schoonheid van hun werk, maar ook door de openhartige gesprekken. Zo ontstond het idee om op zoek te gaan naar een vorm waarin deze verhalen en vaardigheden met een publiek gedeeld kunnen worden.

VAN: Seema Afreen, Zarmina Assad, Jamilla Ahmadzai, Sara Dykmans, Natalie Gielen, Kamela Gulan Destager, Samina Hamdard, Ramsia Hasan, Suzzan Hotak, Rita Nazari, Masouda Mohammad Anwar, Nadia Mohmand, Saleha Mohmand, Spazhmey Ubaid, Amber Taeymans, Lies Van Assche, e.a.