ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Vito

Laureaat TAZ Jong Muziekprijs

2018 Vito
Muziek - Jong muziek
Fort Napoleon, Café De Crayon, KAAP / Vrijstaat O., Stad

 
Van soloproject naar vijfkoppige band onder eenzelfde naam. Dat is Vito. Ondanks hun korte bestaan (2017) heeft de groep al een veelbelovend traject afgelegd. Zo werden ze onder andere geselecteerd voor De Nieuwe Lichting 2018, sleepten ze ook op Westtalent 2017 enkele prijzen in de wacht en worden ze door verschillende muzieksites geprezen als een frisse wind ‘Belgicana’.

Denk aan een energieke, melancholische mix van Patti Smith en Kurt Vile in de discotheek na sluiting. Ondertussen werd hun eerste single ‘Ever Since I Got To This Town’ heel warm onthaald.

GITAAR: Mathias Stal
GITAAR, ZANG: Vito.
DRUM: Jelle Vercruysse.
BAS: Renaud Audenaerde.
TOETSEN: Maxime De Vos.

Uit het juryverslag:
De meest consistente band van deze Jong Muziek editie was Vito. Ze zijn jong en toch matuur. Het wordt een grote uitdaging om dit hoge niveau te blijven vasthouden en ook verder te overtreffen, een zoektocht naar nog meer creatieve ‘angles’. Alles gaat nu schijnbaar wat makkelijk, maar onze persoonlijke lievelingssong ontsproot toen Vito zich zeer eenzaam voelde in Costa Rica. Ons advies luidt dan ook: blijf hard werken en met de voeten op de grond staan en blijf steeds op zoek naar inhoud, want het is die inhoud die je verhalende songs interessant maakt. Zijn Engelse uitspraak blijft een werkpunt en ondanks zijn charisma als frontman missen we nog meer projectie naar het publiek toe. Een klein puntje van kritiek voor de terechte winnaar van Jong Muziek.

Vito
Vito
Vito