ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Apéro Poëzie: Tom Lanoye/Paul Snoek

2016 TAZ (Theater Aan Zee), Poëziecentrum
Literatuur
KC Vrijstaat O / De Droge Coo

Een programma van Theater aan Zee en Poëziecentrum met dank aan deAuteurs.

Tijdens een aperitiefinterview halen bekende lezers hun lievelingsgedichten en favoriete dichters uit de boekenkast en outen ze zich als echte poëzieliefhebbers. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant, gaat met hen in gesprek, over de verzen die hun leven veranderd hebben en wat poëzie voor hen betekent.
In Apéro Poëzie wordt niet enkel gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! Elke middag is er ook plaats voor een groot talent dat exclusief nieuw werk brengt. De illustratoren die genomineerd zijn voor de deAuteursprijs 2016 zorgen voor tekenwerk.

Wat weinig mensen weten is dat Tom Lanoye, romancier, toneelauteur en polemist, ook een aantal prachtige poëziebundels schreef. Op Theater aan Zee komt de dichter opnieuw in hem naar boven: hij houdt een warm pleidooi voor de poëzie van Paul Snoek en hij vertelt wie zijn andere dichterhelden zijn.

De mooie jonge god van de Vlaamse poëzie Yannick Dangre won met zijn poëziedebuut Meisje dat ik nog moet in 2012 de Herman de Coninck Debuutprijs. Op TAZ leest hij voor uit de nieuwe dichtbundel waaraan hij werkt. Gerda Dendooven maakt poëtisch beeldend werk. Ze schrijft en illustreert verhalen en doceert aan het LUCA School of Arts in Gent. Gerda werd in 2007 de eerste en enige kinderconsul.

Johannes Verschaeve brengt muzikale intermezzo’s. Hij is bekend als de prettig gestoorde frontman van The Van Jets. Af en toe verlaat Johannes zijn luide bende voor naakte akoestische performances, zoals ditmaal op TAZ#2016.