ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Apéro Poëzie: Herman van Rompuy/Gwij Mandelinck

2016 TAZ (Theater Aan Zee), Poëziecentrum
Literatuur
KC Vrijstaat O / De Droge Coo

Een programma van Theater aan Zee en Poëziecentrum met dank aan deAuteurs.

Tijdens een aperitiefinterview halen bekende lezers hun lievelingsgedichten en favoriete dichters uit de boekenkast en outen ze zich als echte poëzieliefhebbers. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant, gaat met hen in gesprek, over de verzen die hun leven veranderd hebben en wat poëzie voor hen betekent.
In Apéro Poëzie wordt niet enkel gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! Elke middag is er ook plaats voor een groot talent dat exclusief nieuw werk brengt. De illustratoren die genomineerd zijn voor de deAuteursprijs 2016 zorgen voor tekenwerk.

Voormalig voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy schrijft niet alleen zelf haiku, hij leest ook graag en veel poëzie. Hij deelt het podium met Gwij Mandelinck, dichter en oprichter van de Poëziezomers van Watou. Een gesprek over belangrijke dichters en hun effect op het dagelijkse bestaan.

Winnares van de Herman de Coninck Debuutprijs Charlotte Van den Broeck brengt gedichten uit haar bekroonde bundel Kameleon en presenteert nieuw werk. Shamisa Debroey zorgt voor illustraties. Haar eerste graphic novel Verdwaald werd lovend ontvangen. Ze werd laureaat van de NRC Beeldverhalenprijs, Focus Knack Strip Awards en De Literaire Stripschapprijs.

Johannes Verschaeve brengt muzikale intermezzo’s. Hij is bekend als de prettig gestoorde frontman van The Van Jets. Af en toe verlaat Johannes zijn luide bende voor naakte akoestische performances, zoals ditmaal op TAZ#2016.