ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Roosbeef / Dez Mona

2015 Roosbeef, Dez Mona
Muziek
Loods NMBS

ROOSBEEF

Roosbeef, zoals de Nederlandse zestienjarige Roos Rebergen haar band in 2005 doopte, is niet alleen de band van Roos, maar net zo goed die van Tim van Oosten, Tijs Delbeke en Tom Pintens. Op het nieuwe album `Kalf` prijken alweer prachtige Nederlandse teksten, Roos is en blijft een songwriter van formaat!

‘Alles wat Roosbeef zo goed maakt: diepgang, humor, absurditeit en het soort vakmanschap dat ervoor zorgt dat alles sense maakt. Met dit album onder de arm, een clubtour op de agenda en het festivalseizoen voor de deur kan het niet anders of 2015 wordt het jaar van Roosbeef.’ (Oor ****)

DEZ MONA

Drie jaar na hun laatste studioalbum ‘A Gentlemen’s Agreement’ is Dez Mona klaar voor een nieuw muzikaal hoofdstuk. Gregory Frateur en Nicolas Rombouts keren voor de plaat Origin terug naar de kern van hun muzikale bestaan. Daarbij vormen stem en contrabas de basis van de songs. De verdere uitwerking gebeurde met accordeon wiz Roel Van Camp (Daau), drummer Steven Cassiers (Dans Dans), multi-instrumentalist Tijs Delbeke en gitarist Sjoerd Bruil (Black Cassette).

De eerste single ‘Does it make you, Happy?’ komt begin juni uit, het album ligt deze zomer nog in de winkel. Tijdens TAZ#2008 namen ze de toen nog piepjonge Selah Sue onder hun vleugels in een indrukwekkende ode aan Nina Simone, deze zomer draait Dez Mona warm op TAZ en ze houden alvast een paar nieuwe nummers in petto!