ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Bildraum

Stereonomaden / Performance / Laureaat Big in Belgium TAZ#2015

2015
Theater - Jong theater
Hendrik Baelskaai 20

Bildraum is een voorstelling waarin een beeldverhaal op scène wordt geconstrueerd door middel van maquettes, livefotografie en projectie. Een ‘promenade architecturale’ als het ware, die je leidt door ruimtes waarin zich ooit persoonlijke herinneringen afspeelden, zoals het bladeren door een fotoalbum dat zich in het heden ontvouwt. Architectuur en fotografie, het heden en verleden vallen samen in deze scenografie waarin beide artiesten figureren als technici van de verbeelding

Architectuur en fotografie, het heden en verleden vallen samen in deze scenografie waarin beide artiesten figureren als technici van de verbeelding.  

‘De unieke beeldtaal van fotografe Charlotte Bouckaert en architect Steve Salembier schippert tussen melancholie en toekomst.
Bildraum kristalliseert zich op het snijpunt van mogelijkheid, verbeelding en herinnering en het is de toeschouwer die voor de verbinding zorgt.’ (rekto:verso) 

Van en met: Charlotte Bouckaert, Steve Salembier.
Geluid: Duncan Speakman.
Dramaturgisch advies: Marnix Rummens.
Productie: Kunstenwerkplaats Pianofabriek.
Met steun van: Beursschouwburg, WPZiMMER, de Vlaamse Gemeenschap.  
Dank aan: Zsenne Artlab, Julie Pfleiderer, Bas Schevers, Tibo Vandenborre, Philip Janssens, Xavier Catry, Destelheide

Winnaar Big in Belgium TAZ#2015 

`Vanaf het moment dat Steve Salambier de loods waar het publiek in zit nabouwt als maquette en de soundtrack van meeuwen en golven door de ruimte klinkt, worden we een andere wereld ingetrokken. Charlotte Bouckaert fotografeert de eenvoudige, witte modellen van gebouwen en ruimtes op zo`n nauwkeurige manier dat de maquettes tot leven komen. Met een kleine aanpassing veranderen de ruimtes in desolate taferelen. De lege ruimtes worden opgevuld door flarden van gesprekken of omgevingsgeluiden, echo`s van de gebeurtenissen die zich daar hebben afgespeeld. De abstractie van de beelden geeft het publiek de ruimte om een eigen verhaal te maken. Een zeer mooie, haast rituele samenkomst van architectuur, fotografie en performance.`

 

Website Charlotte Bouckaert

Bildraum op TAZ

Bildraum_310715_c_Sarah_Oyserman_01_LR.jpg
Bildraum_310715_c_Sarah_Oyserman_02_LR.jpg
Bildraum_310715_c_Sarah_Oyserman_04_LR.jpg
Bildraum_310715_c_Sarah_Oyserman_05_LR.jpg