ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Ivanov

2015 Theater Malpertuis
Theater
Theater Malpertuis

Ivanov is moe. Zijn vrouw Anna is ongeneeslijk ziek, zijn aanbidster Sasja wil hem uit z‘n depressie sleuren. Hij is gedegouteerd door de mensen om hem heen en wil nergens bijhoren, ‘Ik wil enkel alleen zijn, zonder mezelf.’
Het werk van Russisch auteur Tsjechov is traag, de apathie, de sleur van het leven, de verveling groot. In deze enscenering niets van dat. Regisseur Piet Arfeuille balde Tsjechovs Ivanov (1887) samen, in nog geen anderhalf uur, en haalt de tekst van onder het stof. De acteurs spelen met vuur de moedeloosheid van hun personage en de tekst mag dan zo`n 130 jaar oud zijn, de thematiek is brandend actueel. Depressie en burn-out zijn hot topics, mensen zijn moe en vinden geen rust. Zitten we allen als ratten in de val?

‘Schitterend is het enige woord dat past bij de vertolking van Tania Van der Sanden. (...) Met een minimum aan middelen tekent ze een intrigerende persoonlijkheid.‘ (Cobra ****)

Spel: Lukas Smolders, Ini Massez, Jobst Schnibbe, Tania Van der Sanden, Eva Schram, David Dermez, Ward Kerremans, Mattias Van de Vijver. Bewerking/regie: Piet Arfeuille.
Dramaturgie: Rudi Laermans.
Regieassistentie: Matthias Velle, Fien Vervacke.
Decor: ruimtevaarders.
Licht: Mark Van Denesse.
Kostuum: Lieve Pynoo.


: https://player.vimeo.com/video/118597260