ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

High heels and Stuffed Zucchini

Theater zuidpool kiest

2015 Moussem vzw
Theater
cc De Grote Post

Een moeder trekt als informante haar gezin mee in een wereld van verraad. Ze wordt vermoord. Verworpen door haar omgeving was ze al lang, en nu is er niemand die haar wil of kan begraven. Haar dochter is belast met de onmogelijke taak om een graf voor haar te vinden. Met die beladen erfenis van haar moeder, poogt de dochter zich staande te houden. In haar zoektocht naar een uitweg, bestrijdt ze het kwade met nog meer kwaad.
High Heels and Stuffed Zucchini is een scherp stuk in een absurde wereld, over het ‘goede’, het ‘kwade’ en de vraag of we bepaald zijn.

Schrijfster en theatermaakster Remah Jabr is afkomstig uit Nablus, Palestina en studeerde in juni 2014 af aan het RITS. Ze is ‘artist in residence’ bij Moussem. Als scherpe observator van het dagelijkse leven kenmerkt haar werk zich door een bizarre lichtheid en absurditeit, met humor als wapen.

tekst/regie: Remah Jabr. spel: Sofie Decleir (zie ook  opus xx, macbeth, vysotsky), Greet Jacobs (zie ook de bloed mooie Julinka), Cédric Coomans, Greg Timmermans, Youri Dirkx (zie ook Tristero). licht: Giacomo Gorini. coproductie: d e t h e a t e r m a k e r, C-mine Genk. i.s.m.: Toneelhuis. dank aan: KVS.