ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen aan Zee / De Zesde Dag

2015 Uitgelezen aan Zee
Literatuur
cc De Grote Post

Uitgelezen is het live boekenprogramma van Vooruit en De Morgen. Bekende Vlamingen uiten hun literaire voorkeuren. Het vaste panel bestaat uit FIEN SABBE, JOS GEYSELS en ANNA LUYTEN.Ze ontvangen elke dag twee gasten en bespreken evenveel boeken.
JELLE VASTERSHAEGHE
- veelzijdig allround pianist en geprezen improvisatietalent - brengt muzikale intermezzo’s en ERIK VLAMINCK brengt als Dikke Freddy
de column van de dag. Elke Uitgelezen wordt afgesloten met een boekentombola.

De joods-Oostenrijkse auteur Joseph Roth (1894-1939) was een van de kleurrijkste schrijvers van het interbellum. Naast zijn vele journalistieke werk publiceerde hij romans als Radetzkymars en Hotel Savoy. Recent verscheen een nieuwe bundel journalistiek/literair werk, De blonde neger en andere portretten, samengesteld en vertaald door Els Snick.

Joseph Roth komt ook aan bod tijdens het salongesprek ‘Europese vluchtverhalen’ en de wandeling De zomer van 36. De voorstelling Café Paradis is gebaseerd op het boek De Blonde Neger en andere portretten.

Negen jaar na het internationale succes van Kalme chaos keert Pietro Paladini, de held van dat verhaal, terug in het nieuwe boek van Italië’s belangrijkste schrijver Sandro Veronesi, Zeldzame aarden.

SPECIALE GASTEN

Maaike Cafmeyer is actrice (o.a. Marsman, Eigen Kweek, Zone Stad) en speelt op TAZ mee in de voorstelling Café Paradis.
Marc Reugebrink is een Nederlands dichter, essayist en schrijver, vorig jaar te gast bij Literair Matinee op TAZ. In 2008 kreeg hij de Gouden Boekenuil met zijn roman Het Grote Uitstel.