ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen aan Zee / De Eerste Dag

2015 Uitgelezen aan Zee
Literatuur
cc De Grote Post

Uitgelezen is het live boekenprogramma van Vooruit en De Morgen. Bekende Vlamingen uiten hun literaire voorkeuren. Het vaste panel bestaat uit FIEN SABBE, JOS GEYSELS en ANNA LUYTEN.Ze ontvangen elke dag twee gasten en bespreken evenveel boeken.
JELLE VASTERSHAEGHE - veelzijdig allround pianist en geprezen improvisatietalent - brengt muzikale intermezzo’s en ERIK VLAMINCK brengt als Dikke Freddy de column van de dag. Elke Uitgelezen wordt afgesloten met een boekentombola.

In Dertig dagen, de nieuwe roman van Annelies Verbeke (zie ook Uitgelezen/de derde dag), trekt, de niet-blanke, Brusselaar Alphonse naar de Vlaamse Westhoek, waar hij zijn wisselvallige muzikantenbestaan ruilt voor een job als klusjesman.

Fikry El Azzouzi is een Marokkaans-Vlaams schrijver van romans, columns en theaterstukken. Recent won hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn theaterstuk Reizen Jihad en zijn roman Drarrie in de nacht. Hierin vertelt hij het verhaal van Ayoub, een jonge Marokkaanse Belg, die niet aan zijn lot weet te ontsnappen.

SPECIALE GASTEN

Natali Broods is actrice bij o.a. theatergezelschap de Koe en bekend van televisieseries als Met Man en Macht en Zone Stad.
Marc Didden is columnist, cineast en scenarist van o.a. Brussels by Night, Crazy Love, De Smaak van de Keyser…. Op TAZ praat hij ook over zijn meest recente boek Een Gehucht In Een Moeras .