ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Rauw (8+)

Ontroerend Goed kiest

2014 Kabinet K.
Kindervoorstelling
cc De Grote Post

Op het einde komt alles meestal goed. En wat als dat niet zo is? Dan ben je gewoon nog niet aan het einde gekomen. (The glass castle, Jeanette Walls)

***

Een bende kinderen balanceert op het scherpst van de snee, in een voorstelling die getuigt van hun veerkracht, hoop en idealisme. Een oefening in rechtop blijven staan, in verzet tegen een constante, onzichtbare dreiging. Ze ontwikkelen hun eigen medicijn tegen de chaos van een wereld die te groot is om te omvatten, te begrijpen, te beheersen.

Rauw is een voorstelling over spelen, dromen, doen alsof, kind zijn ook als het niet kan. Met livemuziek van Thomas Devos, die als een bard op het slagveld de heldenmoed van de kleine strijders bezingt.

"Manshoven en Laureyns maken al jaren dans met kinderen. Als het goed is, tillen ze het jong grut boven het eigen kunnen uit. Dat lukt ook in Rauw. Naast rennen en springen maken de kinderen korte, heftige, in het rond slaande bewegingen. Als lelijke eendjes die al spartelend jonge zwanen worden."  (KnackFocus****)

Rauw werd geselecteerd voor het Theaterfestival 2014.
Uit het juryrapport: "Zelden dekt de titel beter de lading dan hier. Wat Kabinet K in Rauw presteert gaat emotioneel heel diep. Met een minimum aan attributen, zeven kinderen, een oudere vrouw, een professionele danser en een muzikant slagen Joke Laureyns en Kwint Manshoven erin het verloop van het leven te portretteren. (…) De gruizige, brute vormgeving en dito muziek zorgen voor een bloedmooie, tactiele sfeer waarin parels van beelden ontstaan en weer verdwijnen. Zoals elk leven."

Choreografie: Joke Laureyns, Kwint Manshoven.
Scenografie/Licht: Kris Van Oudenhove.
Dans: Yolan Bosteels, Suza De Gryse, Renée Wagemans, Aagje Van Wesemael, Louisa Vermeire, Judith Ginvert, Anna Vrij, Kwint Manshoven, Kristina Neirynck.
Livemuziek: Thomas Devos.
Dramaturgie
: Mieke Versyp.
Productieleiding: Ilse Joliet.
Assistentie: Siri Clinckspoor.
Techniek: Kris Van Oudenhove, Gerold Van Thiegem.
Met steun van: de Vlaamse Gemeenschap, les ballets C de la B, Takt Dommelhof, Provincie Oost-Vlaanderen.