ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Marije Langelaar & Xavier Roelens

Prinsen en Prinsessen der Poëzie

2014 TAZ (Theater Aan Zee)
Literatuur
cc De Grote Post

Niet alleen jonge theater- en muziekmakers krijgen een platform op TAZ, ook jonge poëten verwelkomen we, dit onder de noemer `Prinsen en Prinsessen der poëzie`.

Aan de curator, David Troch, werd gevraagd de beste (jonge) poëten uit Vlaanderen en Nederland bij elkaar te zoeken. Elke avond een België/Holland match. Tegen elkaar en met elkaar en beladen met de vraag om naast hun werk ook hun grote voorbeeld, hun koning van de poëzie, voor te stellen.

I.s.m. Poëziecentrum en met dank aan deAkteurs (deAkteurs int en verdeelt auteurrechten, essentieel bij hun werking is het beheer voor en door auteurs).

Update programma Prinsen en Prinsessen 

Door onvoorziene omstandigheden kan Marjolijn Van Heemstra niet aanwezig zijn. We zochten én vonden een fijne, boeiende `vervangster`: Marije Langelaar (1978), genomineerd voor de Jo Peterspoëzieprijs, J.C. Bloemprijs en winnaar van de Hugues C Pernathprijs 2011.

Xavier Roelens (1976) was vijf jaar langhoofdredacteur van het literaire tijdschrift Kluger Hans en trad op als penningmeester van PEN Vlaanderen. Vandaag is hij coördinator van Schrijvers Academie, een schrijfopleiding voor gevorderden, hij treedt op en geeft poëzieworkshops. Hij blijft poëzie schrijven en soms, in een daad van wanhoop, een essay.