ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Ikzinnier

De 3e colonne / Laureaat Jong Theater TAZ#2006

2014 De 3e Colonne
Theater
Stad

En toen ging ze zitten langs de gracht.
Onder een boom.
In de schaduw.
In de zon.
Schrijven.
Zoeken.
Naar iets nieuws voor bij wat ze al had.
Om te zingen en te spelen.

Zo komen ze bij u.
Zij.
De accordeon.
En de rest.

Verwacht u aan een intiem, expressief-surrealistisch moment.

De 3e Colonne is een voorzichtig ‘open’ theatercollectief op initiatief van Dirk Pauwels. Zoals een pizza aan huis, zo ook wordt De 3e Colonne thuis gedegusteerd. De 3e Colonne wil schoon en pakkend werk tonen dat nooit in het gewone theater te zien zal zijn. In huiskamers, zonder techniek of decor met minimum 25 mensen als publiek en schone ervaren spelers die het beste uit zichzelf halen.

De eerste voorstelling BALLAST, een monoloog door Ann Saelens en tijdens TAZ#2013 te gast, wordt nog altijd gespeeld. De tweede, Ikzinnier - gespeeld en geschreven door beeldend kunstenaar/performer Steffie Van Cauter - is een liedjesprogramma dat buiten de lijntjes kleurt.  Steffie was laureaat Jong Theater TAZ#2006 met haar crossmediale voorstelling ich bin alleine en in 2007 stond ze op TAZ binnen de selectie Jong Muziek. Sindsdien bracht ze performances, filmprojecten, tekende ze en schreef ze liedjes ...!

Tijdens TAZ stellen achttien mensen hun huiskamer open. Bij reservering, tijdens het festival, aan de infostand in het Leopoldpark, ontvang je het adres waar de voorstelling doorgaat. Spelers noch makers krijgen een vergoeding voor hun prestatie. In een speciaal daarvoor ontworpen kous deponeer je je bijdrage van minimum zeven euro.

Met dank aan Lies Pauwels