ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Ginds, tussen de netels

2011 NTGent
Theater
Victorialaan

De Spaanse schrijver Federico Garcia Lorca (1898-1936) schreef Bodas de Sangre in 1933. Een hartverscheurende poëtische tragedie, over een jonge bruid die er op haar huwelijksdag vandoor gaat met haar minnaar.

Dimitri Verhulst schreef - geïnspireerd door dit gegeven - een nieuwe theatertekst, Ginds, tussen de netels.

In een denkbeeldig Belgisch dorpje Urtica - `de wereldhoofdstad van de brandnetels` - vechten de `Delfosses` en de `Muermansen` al generaties lang een bloedige vete uit. Waarom? Afgunst over de grond, discussies over verkoopprijzen ... Net als Cédric Delfosse op trouwen staat met zijn Emelyne loopt zij weg met haar oude minnaar Léon Muermans. Een drama voltrekt zich: de jongemannen maken elkaar af in een verbeten messengevecht. Zo krijgt Lorca`s geliefde thematiek van eros en thanatos een tragische kleur die door Verhulst in felle vegen is aangezet!

Tijdens de voorstelling “ ginds, tussen de netels “  van NTGent wordt er gerookt en wordt er eveneens een rookmachine gebruikt.

Tekst: Dimitri Verhulst
Regie: Marijke Pinoy
Spel: Oscar Van Rompay, Lien Wildemeersch, Chris Thys, Marijke Pinoy, Sam Louwyck, Rik Verheye, Stef Aerts, Bart Hollanders, Marie Vinck, Marta Maes
Dramaturgie: Gommer Van Rousselt
Scenografie/Licht: Maarten van Otterdijk
Kostuums: An De Mol
Muzikale bewerking: Pieter-Jan De Smet, Frederik Sioen.
Choreografie: Lisi Estaras.
Productie: NTGent
Coproductie: Theaterfestival Boulevard`s Hertogenbosch, TAZ#2011, De Zomer van Antwerpen
i.s.m.: Les ballets C de la B en `t Arsenaal

GindsTsDeNetels_c_Dimitri Van Zeebroeck.jpg