ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Ellen Schoenaerts & Guests

Laureaat Jong Muziek TAZ#2010

2011 DAAU (Die Anarchistische Abendunterhaltung)
Muziek - Creatie voor TaZ
Café Koer 2

Ellen Schoenaerts studeerde enkele jaren geleden af aan het Herman Teirlinck Instituut optie Kleinkunst, en dit met een master-proef begeleid door Tom Pintens. Het klikte tussen de twee: Pintens vroeg haar als tekstschrijver voor wat twee van de meest verfrissende Nederlandstalige platen (Tom Pintens en Winter maakt ons vrolijk) van de laatste drie jaar werden. Nu is Ellen Schoenaerts terug voor zichzelf aan het schrijven geslagen, en dat is een uitstekende zaak. Schoenaerts` muziek, stem en teksten zijn rauw en scherp, uniek, onversneden, warm en lieflijk.

Ellen Schoenaerts, muzieklaureate TAZ#10 keert terug naar Oostende met een experimentele bigband. Naast haar vaste kwartet komen ook Die Anarchistische Abendunterhaltung (DAUU), Tom Pintens en Josse De Pauw haar vervoegen op het podium van Café Koer. Oude nummers werden speciaal geherarrangeerd, nieuwe nummers gerepeteerd. In de herfst van volgend jaar komt haar debuutplaat uit. Klinkt gezellig allemaal.

Ellen Schoenaerts is ook muzikale gaste in Uitgelezen aan Zee, de tweede dag op zondag 31 juli om 17 uur in de tent op het Zeeheldenplein. 

Josse De Pauw over Ellen Schoenaerts: 
"Ze liet me ooit een bandje horen, muziek van haarzelf, teksten van haarzelf, door haarzelf gezongen en ook wel enigszins over haarzelf. Ik was na beluistering een beetje van slag en ik heb haar dat gezegd. Nu, jaren later, wil ze dat we in duet gaan en ik ben vereerd."

Ellen Schoenaerts: zang, akoestische gitaar.
Liesa Van der Aa: viool.
Tijs Delbeke: viool, akoestische gitaar, drums.
Ephraim Cielen: akoestische gitaar.
Simon Lenski: cello.
Roel Van Camp: accordeon.
Hannes D`Hoine: contrabas.
Buni Lenski: viool.
Tom Pintens: klarinet.
Josse De Pauw.