ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Eefje De Visser

Singer-Songwriter

2011
Muziek - Jong muziek
Fort Napoleon, Station

JONG MUZIEK
Programmeur Pieterjan Vervondel schuimde opnieuw conservatoria, muziekclubs, repetitiekoten … af op zoek naar jonge bands. Bands die niet voor een gat te vangen zijn - van donkere blues, liedjes in de moertaal tot soul en ‘banjoënde’ buskers - , maar dit staat als een paal boven water: op TAZ komen ze hun hoogsteigen, allerpersoonlijkste ding doen.

’s Morgens om 11u, vaak solo of akoestisch, op de binnenkoer van het Fort Napoleon.
’s Avonds om 17 uur, met full band of elektrisch, in Club Terminus.

Net als bij het Jong Theater is er een professionele jury die beslist welke band naar huis gaat met de Jong Muziekprijs.

Twee jaar geleden ging de Grote Meisjesdroom van Eefje in vervulling: ze haalde de finale van de Grote Prijs van Nederland, al 25 jaar lang hét platform voor talentvolle muzikanten die toe zijn aan de volgende stap. Met haar Nederlandstalige liedjes vol verrassende wendingen en associatieve kronkels pakte ze de Paradiso moeiteloos in en glansrijk won ze de eerste prijs.

Van dan af gaat het snel: ze richt een eigen platenlabel op (Eefjes Platenmaatschappijtje), doet een clubtournee doorheen Nederland en is te gast in De Wereld Draait Door (VARA). Enkele maanden geleden passeerde ze al eens in België, in het voorprogramma van Luka Bloom.

Eefje De Visser: zang, gitaar, loops.
Jelte Heringa: toetsen.

eefjedevisser©christophebrysse72-1.jpg
eefjedevisser©christophebrysse72-2.jpg
eefjedevisser©christophebrysse72-3.jpg
eefjedevisser©christophebrysse72-4.jpg
eefjedevisser©christophebrysse72-5.jpg
eefjedevisser©christophebrysse72-6.jpg
eefjedevisser©christophebrysse72-7.jpg