ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Ynoji

Electronica

2012 Ynoji
Muziek - Jong muziek
Fort Napoleon, Café Koer 3

Het mag al duidelijk zijn: taz#2012 is een ware kruisbestuiving met diverse disciplines, leeftijden, genres, locaties … ook binnen het muziekprogramma, de selectie van braakland/zhebilding geflankeerd door jong muziek.

Fanfare-funk-folk door de kift naast instrumentale tovenarijen bij minstegeringste en wagon, filmische concepten (Berlijn, Lonesome no more) en klassebakken als Aroma di amore en Luc van Acker.

Ook binnen het jongmuziekparcours gaat het van singer-song en electronica, naar een poëtische en beeldende insteek tot klassiek en buskermusic ... iemand van hen gaat alvast naar huis met de taz-knackfocus Jongmuziekprijs.

a vous le choix!

Ongetwijfeld de moeilijkste groepsnaam van deze TAZ-editie. Maar we helpen u graag een handje: Ynoji wordt uitgesproken als ea(t) no jea(ns).

Het is het levensproject van Oostendenaar Lucian Ditulescu en medeoprichter Bruno Van Damme. Ynoji maakt muziek uit gesampelde dagdagelijkse geluiden. Elk bliebje, elk geluidje en elke beat is origineel en ambachtelijk vervaardigd.

In januari brachten ze op een Belgisch én een Brits label Nina uit en dit lijkt de belofte in te houden van een lange reeks fascinerende releases...

Ynoji is electronica in de filosofie en voetsporen van Braziliaans-Canadese geluidskunstenaar en electropionier Amon Tobin.
Ynoji weet zich ook geïnspireerd door Moby, Eskmo en Sk`p, maar ook door de bedroom producers (onbekende `huiskamer`talenten), straatartiesten en klassieke muziek.

Lucian Ditulescu : electronica