ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Ephi Ciel/Dez Mona

Double Bill

2012 Dez Mona
Muziek
Station


Het mag al duidelijk zijn: taz#2012 is een ware kruisbestuiving met diverse disciplines, leeftijden, genres, locaties … ook binnen het muziekprogramma, de selectie van braakland/zhebilding geflankeerd door jong muziek.

Fanfare-funk-folk door de kift naast instrumentale tovenarijen bij minstegeringste en wagon, filmische concepten (Berlijn, Lonesome no more) en klassebakken als Aroma di amore en Luc van Acker.

Ook binnen het jongmuziekparcours gaat het van singer-song en electronica, naar een poëtische en beeldende insteek tot klassiek en buskermusic ... iemand van hen gaat alvast naar huis met de taz-knackfocus Jongmuziekprijs.

a vous le choix!

EPHI CIEL

Ephi Ciel is warme dromerige pop met verrassende wendingen en bezettingen die de melancholie bezingt. Ephi Ciel is het soloproject van Ephraïm Cielen, muzikant bij Braakland/ZheBilding. Samen met de familie `Pasmans` bracht hij recent de cd Dwaallicht uit. De muziek van deze cd werd gemaakt voor de gelijknamige muziektheaterbewerking.

Ephi Ciel: Braakland/ZheBilding, Pasmans, Liesa Van Der Aa, Ellen Schoenaerts Kwartet ...
Tim Liebaert: (Braakland/ ZheBilding, Pasmans, Boktor) e.a.

DEZ MONA

Behoeft deze band nog een introductie?
Ze bezingen jazz, gospel, tango, chanson, klassiek, hun muziek laat zich kenmerken door enige dramatiek en theatraliteit en ze hebben een ijzersterke livereputatie ... Met reeds enkele albums op hun actief (Pursued Sinners, Moments Of Dejection Or Despondency, Hilfe Kommt) en zelfs een concertante opera, Sága, mag het niet vreemd zijn dat er een nieuwe - die uitkomt in oktober - zit aan te komen. De nieuwe plaat klinkt als een logisch vervolg op Hilfe Kommt, maar door de toevoeging van de twee gitaren zoekt de groep naar een meer edgy sound, die toegankelijker is dan hun eerdere werk.
Misschien licht Dez Mona op TAZ wel een tipje van de sluier ... Ze wisten ons alvast te vertellen dat de plaat baadt in een sfeer waar jazz en pop elkaar tegen het lijf lopen, diep in de Oostendse nacht, of toch alleszins na twaalven! 

Gregory Frateur: zang
Nicolas Rombouts: bas
Roel Van Camp: accordeon
Tijs Delbeke: gitaar, viool
Sjoerd Bruil: gitaar
Steven Cassiers: drum