ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Aidi

2006 Aidi
Muziek - Jong muziek
Fort Napoleon, Station

Muziek die nu gemaakt wordt en morgen gesmaakt. Zo denken wij toch.
Op de eerste plaats een presentatie van wat jong muzikaal Vlaanderen uitspookt op dit moment.
En op de tweede plaats een concours, inclusief een jury. En een grote prijs.

In een cynische tijd als deze toch geëngageerde teksten schrijven over oorlog, racisme, seks en ijdelheid: dit doet vermoeden dat we hier te maken hebben met een singer-songwriter van de zuiverste soort.
Als die dan nog eens fantastische muziek maakt en sinds deze zomer ook een band van jewelste rond zich heeft verzameld, ja dan kunnen wij niets anders dan “Allen daarheen!” scanderen. 

Met: Aidi Hendricks (zang, gitaar), Thomas Vandevelde (cello) Serge Van Bouwel (bas) Percy Jones (drums), Benjamin Sercu (mondharmonica, backing vocals), Ole Laveyne (DJ).

Laureaat Jong Muziek 2006

`Hij is geboren in Zuid Afrika, woont al jaren in België en schrijft songs die op een heel persoonlijke manier vertellen over wat hem bezighoudt, zowel in zijn persoonlijk leven als in de wereld er rond. Geëngageerd, zonder pathos, zonder vals sentiment, ook in die liedjes die over hemzelf gaan. Een prachtige stem, en songs waar de Afrikaanse roots duidelijk in aanwezig zijn. Zowel in zijn soloset, als in zijn concert met groep vond de jury dit van het strafste wat hier al werd vertoond. Hij heeft de juiste muzikanten weten te vinden, die voor hem een groovend tapijt uitrollen waarop hij zich vrij kan bewegen. Hier werd ook gedemonstreerd wat het verschil kan zijn tussen solo spelen en in groep. Als je daar twee keren mee verrast, ben je van zeer goeden huize. En tot slot: zijn enige Nederlandstalige nummer is van een schoonheid die we in het Nederlands zelden hebben  gehoord.  De laureaat van Jong Muziek 2006 heet Aidi.` 

 

Reportage Focus TV - Prijsuitreiking TAZ#2006 + Interview Aidi

aidi01_c_K_Verhoeyen.jpg
aidi02_c_K_Verhoeyen.jpg
aidi03_c_K_Verhoeyen.jpg
IMG_5841.JPG
IMG_5797.JPG