ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen. De zesde dag

2010 De Anale Fase, Uitgelezen aan Zee
Literatuur
Zeeheldenplein

Uitgelezen is en blijft een levendig boekenprogramma voor en door lezers, waarbij Bekende Vlamingen zich outen over hun literaire voorkeuren, elke dag worden twee boeken tegen het daglicht gehouden, krijgen jonge schrijvers en muzikanten de kans een lezerspubliek recht in de ogen te kijken en serveren muzikanten niet alleen songs, maar ook leestips. TAZ laat bovendien jong talent van de voorbije edities het podium bestijgen. Wij zijn alvast reuzebenieuwd wat ze op ons zullen afvuren …
Uitgelezen is een publiekslieveling, jaar na jaar groeit het publiek … Deze zomer vergasten we het publiek dan ook op een nieuwe en grotere toplocatie, de Uitgelezen- tent op het Zeeheldenplein, mét zicht op zee!
Wil je de boeken of een fijne cd zelf in huis halen, dan kan je terecht in het boekenstalletje van Boekhandel Corman.

Gastvrouw: Fien Sabbe

Vast Panel:
Jos Geysels (Minister van Staat, voorzitter Vlaams Fonds voor de Letteren)
Anna Luyten (journaliste, tv-maker)Speciale gasten:

Speciale gasten:
Bent Van Looy: zanger Das Pop, schilder
Gerda Dendooven: illustratrice, schrijfster, theatermaker
Anale fase: Intermezzo Jong Muziek
Bent Van Looy: Muzikaal signalement
Fikry El Azzouzi: Print is Dead (jonge auteur i.s.m.Villanella)

Scheepsjournaalvan Cees Nooteboom
Van de recente Gouden Uil-winnaar Cees Nooteboom brengen we Scheepsjournaal, omdat deze sublieme reeks reisverhalen, waarin hij ons op unieke en intieme wijze de meest uiteenlopende plekken op de wereld laat zien, zo mooi past bij het TAZ-thema `migratie` en bij de exitstad die Oostende is. 

De Aankomst van Shaun Tan
Shaun Tan is misschien wel de meest bejubelde graphic novel auteur van het moment. Hij werd bekroond door o.a. New York Times, Booklist en Washington Post. Voor De Aankomst liet hij zich inspireren door de emigratie van zijn vader vanuit Maleisië naar Australië. Een man geeft zijn vrouw en dochtertje een afscheidskus en gaat op reis. In het land van aankomst is alles echter vreemd en angstaanjagend. Met Verhalen uit een Verre Voorstad schetst hij voorsteden, zoals niemand dat eerder deed: geheimzinnig en ontroerend. Wat doet die waterbuffel op het bouwterrein aan het eind van de straat ...?

Verhalen uit een verre voorstad van Shaun Tan
"Een zeldzaam pareltje in dit genre (genre van de absurde verhalen) zijn de veertien Verhalen uit een verre voorstad van de veelbekroonde Australische auteur en illustrator Shaun Tan." (De Standaard)