ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Mama Africa

2010 Brussels Jazz Orchestra
Muziek
Café Koer 2

Michael De Cock en Frank Vaganée (Brussels Jazz Orchestra) zijn centrale gast 2010. Ze presenteren eigen werk en nodigen artistieke verwanten uit

Tutu Puoane en het BJO zijn geen onbekenden voor elkaar, noch voor TAZ. Met de productie Writing Billie tourden ze doorheen Nederland en Vlaanderen en ook tijdens TAZ#2007 leek jazzlegende Billie Holiday `live on stage` te staan. Deze succesvolle artistieke samenwerking vroeg om een vervolg, een nieuwe productie met Tutu Puoane was een uiterst logische stap.

BJO en Tutu Puoane maakten een selectie uit het rijke Zuid-Afrikaanse songrepertoire, waarbinnen het oeuvre van Miriam Makeba - één van de grootste artiesten van Zuid-Afrika - tot het muzikale erfgoed behoort. De playlist werd door BJO herwerkt tot arrangementen die het unieke BJO label dragen: spannend en avontuurlijk met - voor de gelegenheid - een vleugje Afrika en heel veel liefde voor muziek.

Tutu Puoane groeide op in Zuid-Afrika. Op haar achttiende startte ze in Johannesburg met haar professionele zangcarrière. Ondertussen is ze uitgegroeid tot één van de meest beklijvende jazzzangeressen van de Benelux.

Brussels Jazz Orchestra:
Saxen: Frank Vaganée, Dieter Limbourg, Kurt Van Herck, Steven Delannoye, Bo Van der Werf,
Trombones: Marc Godfroid, Lode Mertens, Frederik Heirman en Laurent Hendrick,
Trompetten: Serge Plume, Nico Schepers, Pierre Drevet en Jeroen Van Malderen,
Gitaar: Hendrik Braeckman,
Piano: Nathalie Loriers,
Contrabas: Jos Machtel,
Drums: Toni Vitacolonna

Deze voorstelling kadert binnen het E40-traject, cultuursnelweg Brussel-Oostende.

BJO breed (C) Bruno Bollaert.jpg
BJO+Tutu_01 (c) Jos L. Knaepen.jpg