ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Dandy Davy

Laureaat Jong Muziek TAZ#2010

2010 Dandy Davy
Muziek - Jong muziek
Fort Napoleon, Station

Wie TAZ zegt, zegt jonge makers.
Maarten Soete selecteerde vijftien jonge en veelbelovende theater-, dans- en performancevoorstellingen.
Pieterjan Vervondel op zijn beurt nodigde negen jonge muziekbands uit naar Oostende.

Al jaren schuimt Dandy Davy, met zijn gitaar, cafés, muziekclubs en tuinfeesten af. Om zijn popliedjes te zingen op zijn typerende manier: onverstoorbaar en vol overtuiging, maar toch zo breekbaar door z`n schijnbaar beperkte zang- en gitaartechniek.

Dandy Davy heeft nu een debuutcd uit: `A Winner`s Day In Hell Today` is een bonte mix van lo-fi pop, rock en `hippie-sing-a-long-tunes`, die hem vergelijkingen met Stephen Malkmus en Daniel Johnston opleveren.

Muziekblad RifRaf schreef hem dit briefje: "Liefste Dandy. Velen zullen je voor gek verklaren met je absurd humoristische, recht uit de lever van de duivel geprutste teksten. Sommigen zullen zeggen dat je geen gitaar kan spelen en dat je liedjes simpel zijn. Niets daarvan waar! `A Winner`s Day In Hell Today` is gewoon eerlijk. Eerlijk schoon..."

"Iedereen van de jury was het er over eens dat Dandy Davy zich oprecht en kwetsbaar opstelt. Voor de enen was hij solo op zijn sterkst, voor de anderen bewees zijn concert met groep dat zijn songs wel echt songs zijn en in beide bezettingen overeind blijven." (jury Jong Muziek)

Davy Vercaigne: zang, gitaar
Bram Vermeersch: gitaar, toetsen
Gunter Callewaert: toetsen, accordeon

Deze voorstelling kadert binnen het luik Jong Muziek.

Winnaar Jong Muziek TAZ#2010

Dit was een tweede Ellen Schoenaerts, in die zin dat de mening van de jury over hem ook erg verdeeld was. Wat voor de enen goede en knappe soms waren, vonden de anderen soms teveel neigen naar zijn anti-folk helden. Maar iedereen van de jury was het er wel over eens dat Dandy Davy zich oprecht en kwetsbaar opstelt. Voor de enen was hij solo op zijn sterkst, voor de anderen bewees zijn concert met groep dat zijn songs wel echt songs zijn en in beide bezettingen overeind blijven. 

Uiteindelijk heeft de jury beslist om de prijs van 7500 euro werkbudget te verdelen. De tweede prijs, 2500 euro werkbudget, gaat naar Dandy Davy.

MySpace Dandy Davy
Dandy Davy
Dandy Davy
Dandy Davy