ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Bezette Stad / Ville Occupée

2010 Koninklijke Vlaamse Schouwburg - KVS
Theater
Kursaal Oostende

Michael De Cock en Frank Vaganée (Brussels Jazz Orchestra) zijn centrale gast 2010. Ze presenteren eigen werk en nodigen artistieke verwanten uit.

Regisseur Ruud Gielens (Singhet ende weset vro |TAZ#2009|, Revue) en schrijver/acteur Jeroen Perceval laten beatboxers, rappers en acteurs los op het werk van Paul Van Ostaijen.

De titel Bezette Stad/Ville Occupée verwijst naar de bekende dichtbundel van Van Ostaijen, waarin hij een beeld schetst van de bezetting van Antwerpen tijdens WO I. Gewapend met beatbox en rap - qua ritmiek en expressie aan Van Ostaijen gewaagd - creëert deze bonte ploeg een hedendaagse versie van dit gedicht, een onheilspellend pamflet op de wip tussen nihilisme en de hoop op een menselijker toekomstbeeld. Verenigd in een verzetsbeweging trekken ze ten strijde tegen de bezetting van hun stad, tegen het establishment, tegen de consumptie, tegen de tsunami van boodschappen, beelden, holle frases en nietszeggende oneliners. Zij willen hun stad terug. En ze beginnen `from scratch`.

"Een bezwerende en opvallend oprechte voorstelling." **** (De Morgen)

Van en met: Ruud Gielens, Jeroen Perceval, Pitcho Womba Konga, Ellen Schoenaerts, Kris Strybos (Scale), Joost Maaskant, Karim Kalonji, Serdi Alici, Ann Weckx
Productie: KVS

Nl en Fr met Nl en Fr BOVENTITELING

Deze voorstelling kadert binnen het E40-traject.

website KVS
bezette_stad_-_bart_grietens_10_72dpi_RGB.jpg
c_bart_grietens_02_72dpi_RGB.jpg