ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen aan zee. De vijfde dag

Parijs en op reis

2009 Uitgelezen aan Zee
Literatuur
KC Vrijstaat O / De Droge Coo

UITGELEZEN AAN ZEE 
Het boekenprogramma van Vooruit en De Morgen strijkt tijdens TAZ - met een alweer indrukwekkende gasten- en dito boekenlijst — neer aan zee. 

Gastvrouw: Fien Sabbe (freelance De Morgen)
Vast panel: Jos Geysels (Ministervan Staat) en Anna Luyten (Knack)
Kroniek: Paul Baeten Gronda (auteur van Nemen wij dan samen afscheid van de liefde), Bart Moeyaert
Muzikale intermezzo``s: muzikale verrassingsgasten

In het café van de verloren jeugd: Patrick Mondiano
Verzamelde werken van TS Spivet: Reif Larsen
Speciale gasten: Lieven Scheire en verrassingsgast

Wie literaire sfeer zegt, zegt eigenlijk Patrick Modiano. En omgekeerd. Ook in het kleinood `In het café van de verloren jeugd` is de onbestemde weemoed alweer weergaloos aanvezig. In een Parijs’ café in de jaren zestig duikt Louki op. Ze is op zoek, of ze verschuilt zich. Niemand weet het, zijzelf nog in het minst.  "Een prachtig portret van een jonge vrouw in: clair-obscur" (Le Monde). 

Verleidt Modiano je met Parijs, dan moet je zelf op reis in en met het onweerstaanbare `De Verzamelde Werken van TS Spivet` van Reif Larsen. Het boek is zo mooi als het werd uitgegeven: je moet het zien om het te geloven. Droom weg bij de waanzinnige avonturen ran de 12-jarige zéér nieuwsgierige wetenschapper in spe Tecumseh Spreeuw Spivet, die naar Washington reist om een prijs af te malen.

Benieuwd hoe wetenschapper-dromer Lieven Scheire (Neveneffecten, De Laatste Show) op deze beide uitermate verschillende boeken reageert.