ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Tommigun (BE) / Renee (BE)

2009 Tommigun, Renée
Muziek
Station

Onder het motto `cultuur kent geen grenzen` stellen centrale gasten Jan Goossens en Arno Hintjes het programma van TAZ#2009 samen.

Tommigun is het nieuwe project van Thomas Devos (Rumplestitchkin) en Joeri  Cnapelinckx (Kawada). Hun liefde voor de Californische indierock laat zich voelen in hun muziek, die de ene keer desolaat, en tegelijk breekbaar mooi is én de andere keer rauw maar ingetogen. Een explosie van passie en razernij‚ ‘that sends shivers down your spine`. 

Arno:" Tommigun, een groep van Brussel, de moeder van de zanger is Vera Coopman. Goeie groep." 

Renée is de band rond singer-songwriter Renée Sys. Haar songs nemen je mee op een romantische trip, met een hoek af weliswaar. Sommigen herkennen Emiliana Torrini in haar muziek, anderen Coco Rosie. TAZ staat als eerste geprikt in hun zomeragenda, de ‘kickoff’ als het ware, van een jonge veelbelovende band. ‘Rest assured’, hun lauweren hebben ze al verdiend! In The Catatonics [finaleplaats in Fnac Unsigned Music Talents 2009 en Dranouterrally 2009], Maximum Basie. Renée is een vijver met wel heel ongehoord talent!

Dr. Völlenbleiter (StuBrul) over Fish Kiss: "Een sexy nonchalant liefdesliedje‚ voorzichtig en fragiel.... Hier wil ik elke ochtend mee wakker worden." 

Arno: "Renée heeft een stem... Ongelooflijk. Als je haar ziet, dan verwacht je niet dat ze zo`n stem heeft. Soul? Ze is een singer-songwriter, maar heeft iets dat anderen niet hebben." 

Tommigun
Thomas Devos:zang, piano
Joeri Cnapelinckx: zang. piano
Pim De Wolf: bas
Kaat Arnaert: zang 

Renée

Renée Sys: zang, gitaar
Gunter Deleu: contrabas
Eva Bruneel: cello
Lander De Roo: piano
Pieter Elias: percussie