ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Roland (BE) / Paul Couter (BE) & TAZ-Band

2009 TAZ-Band
Muziek
Café Koer 2

Onder het motto `cultuur kent geen grenzen` stellen centrale gasten Jan Goossens en Arno Hintjes het programma van TAZ#2009 samen.

Roland predikt overal in het land de blues. Op zijn platen weerklinkt folk en blues over country, rock-’n-roll, rhythm-and-blues tot wereldmuziek. Ook op zijn laatste cd Never Enough tapt hij uit hetzelfde schitterende vaatje. ”Op Never Enough schenkt de éminence grise van de Belgische blues zijn fijnste wijn (…) deze rootsmuziek met een gekarteld randje is bijwijlen van een universele schoonheid.” (Digg)

Arno: “Toen ik Charles & Les Lulus wou oprichten, zocht ik nog een gitarist. Ik dacht aan Roland. Maar hij was nergens te vinden. Ik zat in Brussel in een restaurant. Wie zat daar: Roland. Ik zeg: Roland, wil je in mijn groep spelen? Wanneer, vroeg hij. Ik zeg: morgen is de eerste repetitie. ’t Is goed, zei hij. En zo is dat begonnen.”

Paul Couter vormde in 1972 met Arno de groep Freckleface. Maar hetzelfde jaar nog werd Freckleface opgedoekt en opgevolgd door Tjens Couter, later het legendarische T.C. Matic. Paul Couter verliet de band, maar hij bleef tot op vandaag muziek maken, o.a. met Kathleen Vandenhoudt (met Rony Verbiest, Arno…), Bruno Deneckere (Pink Flowers, voorprogramma Fisher Z, Sheryl Crow…). Na de Radio 1 sessies met Arno bewees Paul nog maar eens niks van zijn charme verloren te hebben, zelfs Arno was eventjes van de kaar.

Arno: “Ik liep hier rond in Oostende. Er stond een gast op een ladder te schilderen, ik dacht: shit, wat gaat dat zijn, een winkel met kleren? Zo ben ik beginnen spreken. Hij zei: ik speel gitaar. Ah ja. Ik speelde mondmuziek en zo zijn we beginnen spelen.”

TAZ-BAND:
Serge Feys: keyboards
Mirko Banovic: bas
Bruno Fevery: gitaar
Sam Gysel: drums