ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Hiphop aan Zee

2009 The CNN Crew, NSA - National Scratch Agency
Muziek
Café Koer 2, Station

Onder het motto `cultuur kent geen grenzen` stellen centrale gasten Jan Goossens en Arno Hintjes het programma van TAZ#2009 samen.

TAZ wordt een dag lang het mekka van de HAZ. Hiphop Aan Zee. Het Brusselse collectief Prohibé stelde een aanlokkelijke affiche samen. Prohibé ‘promoot’ hiphop, en streeft naar een breed sociaal en cultureel platform, waar diverse stedelijke (sub)culturen elkaar vinden en inspireren.

Mari M. jonge hiphopster uit Namen met de vinger aan de pols en met het hart op de tong. Marie Daulne van Zap Mama is fan.

HAZ kan je ook in geuren en kleuren opsnuiven. The CNN Crew - enkele van de beste ‘graffiteurs’ uit België - gaat ‘live’, met spuitbussen gewapend demonstreren ze hun graffitikunsten. Een ander staaltje HAZ zijn The Dynamics, breakdancescratching van de hoogste plank. Deze groep won nationale en internationale wedstrijden, stond op vele (hiphop)festivals en werkte samen met compagnies als Hush Hush Hush en Charleroi Danse. In de vooravond kan je in Club Terminus terecht voor film en hiphopdemonstraties. En dan als klap op de vuurpijl: Live Reaction: een razende opeenvolging HAZ! Dit wordt voor velen dé inwijding in de hiphop…

DJ Lefto
LeFtO stuurt al tien jaar lang plaatjes de ether in in de hiphopshow De Hop op StuBru. In 2005 bracht hij, samen met Krewcial Out Of The Blue uit, een remix voor Blue Note Records. Hij was hiphopdeejay voor Stones Throw and Rawkus, vandaag mixt hij dit met ‘very funky & soulful music’. Hij neemt je mee van hiphop naar afro tot broken beat, dubstep, drum ´n´ bass en terug naar soul en jazzfunk.

Rival en CNN
Rival is de jonge krokodil van de Brusselse hiphopscène. Hij bracht in ’98 zijn debuutalbum De la rue à la scène uit en speelde bij de KVS, hij organiseert expo’s en concerten ter promotie van de hiphop én werkt momenteel aan zijn tweede album.

DYnamic
Opgegroeid tussen New York en Brussel ontwikkelt Mamadou Ba aka DYnamic zich als succesvol underground hiphopartiest. Hij werkte samen met Soul Food USA, maakt deel uit van dubstep-sensatie Grimmelrock en VOLT SELECTOR. En speelt sinds kort met het fantastische Serious Nonsense. Zette Dour-festival al in lichterlaaie…

NSA Dj-crew
NSA (National Scratch Agency) is een djcollectief uit Brussel met o.a. Dj Brasox, Dj Subtanz, Dj Dutam en Dj Le Saint. Namen die je na HAZ niet snel zal vergeten…

Arno: “Hiphopaffaire, da’s de hele scène van Brussel. Ik luister naar van alles.”