ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Gie en Ik

Outdoortentoonstelling van Danny Willems en TAZ#2009

2009 TAZ (Theater Aan Zee)
Expo - Creatie voor TaZ
Koninklijke Gaanderijen

Onder het motto `cultuur kent geen grenzen` stellen centrale gasten Jan Goossens en Arno Hintjes het programma van TAZ#2009 samen.

Fotograaf Danny Willems creëerde niet alleen een prikkelend campagnebeeld voor TAZ#2009, hij is sinds jaar en dag ook vriend en fotograaf van Arno.

Zijn eerste fotoshoot met Arno dateert van 1971, ondertussen zijn een kleine 40 jaar verstreken en heeft hij honderden Arno-foto`s gemaakt.
Van Freckleface, Tjens Couter, TC Matic, Charles et les Lulus tot The Subrovnicks en Arno.

De tentoonstelling in de Koninklijke Gaanderijen laat 23 maal Arno, anders dan anders zien. Sprekende portretten, meer dan levensgroot, die een unieke kijk bieden op Arno als artiest en als mens. We zien ook de evolutie van Danny Willems als fotograaf: van de schuchtere eerste zwart-witfoto`s, de grove korrel, de experimenten met kleur en textuur, de eerste digitale shoot of de net niet mislukte foto waar Arno zo gevat op staat. gie en ik is een originele en unieke tentoonstelling. indringend, ontwapenend, scherp, intens... op een toplocatie in Oostende! 

Arno: "Danny Willems. Dat is mijn beste maat, hé. Die gast heeft foto`s van begin zeventig tot nu. Dat is eigenlijk... Ik kijk liever niet naar foto`s van vroeger, toch niet uit nostalgie. Poseren, verschrikkelijk. Ik haat fotografen. Danny is de enige in wie ik echt vertrouwen heb."

Gie en ik (Danny Willems vanaf 0:50 en 1:11)