ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Stockholm

Nomaden 3 - Laureaat KBC/TAZ Jongtheaterprijs TAZ#2008

2008 zie!duif
Theater - Jong theater
Fort Napoleon

Trek doorheen Oostende XL. Onderweg bots je op theatrale pareltjes!

Zie!duif is een nieuw collectief dat voor deze voorstelling samenwerkte met Stefaan Van Brabandt, acteur bij de Koe. Je wordt alvast van harte uitgenodigd voor een gesprek. Immers: "Wij zijn alleen. Existentieel alleen. Ervaringsdeskundigen in de materie van het alleen zijn. Alleen kunnen we niet zonder anderen. Begrijp je? `t Is niet gemakkelijk, samen zijn en luisteren naar elkaar, écht luisteren. Te veel doelloos gekakel bij ons." Maar laat de retoriek in de vorige zin je vooral niet afschrikken.

Van en met: Tina Ameel, Yannick Bochem, Leen De Graeve, Sarah Demoen, Kathleen Treier, Ine Van Baelen, Katrien Van Wassenhove en Leentje Vandenbussche.
Coach: Stefaan Van Brabandt.
Productie: zie!duif.
Met dank aan: het Studententheaterfestival Groningen, Het Oude Badhuis, Artforum vzw, fABULEUS en Villanella.

Winnaar KBC/TAZ JongTheaterprijs 2008

`De tweede laureaat is een groep – met een voorstelling als een evenwichtsoefening, die de risico’s niet schuwt en mede door het publiek wordt gemaakt, niet enkel door de spelers/makers zelf. Net als bij Jeroen Vander Ven gaat het over meer dan het lijkt. Het onthaal is vriendelijk, de toeschouwers onwennig, de confrontatie die volgt, wordt er des te groter door. We zijn, de spelers incluis, met 50 à 60 mensen, maar leven we niet elk op ons eigen eilandje? Is communicatie überhaupt mogelijk – als het kader daartoe dwingt? We zagen een frisse, intelligent gemaakte productie, meer zelfs, het was een plezier er deel van uit te maken; een productie die de geest van haar coach uitademt, maar beslist geen epigonenwerk is. De tweede TAZ/ KBC Jongtheaterprijs gaat naar een collectief dat vorig jaar ontstond in de schoot van de Master-na-Master Theaterwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen, zie!duif, voor Stockholm.` 


Reportage Focus TV - Prijsuitreiking TAZ#2008 + Interview Luc Muylaert

Stockholm, zie!duif
Stockholm, zie!duif
Stockholm, zie!duif
Prijsuitreiking Jong Werk