ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Nele Van den Broeck

Laureaat Jong Muziek TAZ#2008

2008
Muziek - Jong muziek
Fort Napoleon, Station

Jonge muziekbeloften treden op unieke locaties in Oostende voor het voetlicht!

"It`s ok cause I`m a loser anyway / It`s OK cause I`m a loser anyway / And I`m really really really really pride of that" uit: Loser`s Twist.

Nele Van den Broeck woont in Brussel met Mario en hun 2 plantjes. Ze studeert drama aan het conservatorium van Gent. En ze zingt enorm graag. Eigenlijk veel liever dan al dat acteren. Zo stal ze de show bij GO_TELL, een gospel-jongerenproject waarmee ze enkele maanden geleden in het voorprogramma van Mavis Staples stond (AB). Maar het liefst van al prutst ze aan haar eigen liedjes. Over wat ze denkt maar niet durft te zeggen. Ze begeleidt zichzelf op keyboard en ukelele. En ze speelt af en toe een fout. "But that`s OK cause..."

Nele Van den Broeck: zang, keyboard, ukelele.
Mario Villar Sanjurjo: gitaar, tweede stem.

Winnaar Jong Muziek TAZ#2008

Voor we verder gaan, moet er mij iets van het hart: ‘I really wiwi I was a kiwi’. Tobbende meisjes op de wipplank naar volwassenheid: het blijven waarlijk de meest ondoorgrondelijke wezens op aarde.
De Brusselse conservatoriumstudente Nele Van den Broeck kwam zo’n exemplaar neerzetten, en vertrok met het voltallige publiek in haar zak. Het ene moment schoof je wat ongemakkelijk op je stoel bij de bijtende rancune waarmee ze ex-lieven en venten die haar op de metro lastigvallen spitant lik op stuk gaf. De grens van de plaatsvervangende gêne vermeed ze echter op briljante wijze door eveneens op haar relativerende zelfspot, jolige shalala’s en schalkse oogopslagen te wedden - die laatste wanneer ze weer eens een flagrant foute noot had aangeslagen. Zeker ’s namiddags, met haar twee vriendinnen erbij, versmolt Nele Van den Broeck flair, sarcasme en herkenbaarheid tot sprankelend cabaret. Zo mogelijk nog verbazingwekkender was de introverte pianomijmering die ze ons tussen die huppelende bedrijven toeschoof. Muzikale maturiteit scheen ze dan tóch al te bezitten. Ja, hier kreeg de jury het warm van 

De deelnemer aan Jong Muziek 2008 die een werkbudget van 7.500 euro krijgt aangeboden, heet Nele Van den Broeck.

Website Nele Needs A Holiday

Reportage Focus TV - Prijsuitreiking TAZ#2008 + Interview Luc Muylaert

Nele Van den Broeck
Nele Van den Broeck
Prijsuitreiking Jong Werk