ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen aan zee. De derde dag

2007 Uitgelezen aan Zee
Literatuur
KC Vrijstaat O / De Droge Coo

Het boekenprogramma van Vooruit en De Morgen stelt speciaal voor TAZ een nieuw literatuurformat samen! Elke dag in de Droge Coo, thuishaven van Vrijstaat O., kunsthuis in Oostende.
Uitgelezen is een levend boekenprogramma vóór en dóór lezers, samengesteld door Kunstencentrum Vooruit, Gent en de krant De Morgen. Naast de vaste panelleden Anna Luyten (Knack-journaliste en voormalig voorzitter van de Gouden Uil) en Jos Geysels (Minister van Staat en publicist) ontvangt Fien Sabbe (bekend als presentatrice van de jaarlijkse uitreiking van de Gouden Uil en freelancejournaliste voor De Morgen) elke avond twee speciale gasten. Zij becommentariëren samen één welgekozen boek, het zogenaamde Boek op Tafel.
Daarna mogen ze onder de noemer Signalementen een lans breken voor hun absoluut favoriete boek. Naast deze pleiade aan leestips vergast Uitgelezen u ook nog op een kroniek van schrijver-dichter Bernard Dewulf, muzikale intermezzo’s, cartoons van ZAK, foto’s uit het De Morgen-archief én een heuse boekentombola.
Boeken aan zee, dàt is pas vakantie.

Speciale gasten: Gerda Dendooven en Christophe Vekeman.

Rusteloos - William Boyd: In de zomer van 1976 probeert iemand Sally Gilmartin te vermoorden. De enige die ze kan vertrouwen is haar dochter Ruth. Ruth ontdekt dat haar moeder eigenlijk Eva Delectorskaya is, een Russische emigrante die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Britse geheime dienst werd gerekruteerd. Eva werkte in New York als spion. Zij was de perfecte spion: ze was snel, alert en wist vooral dat ze niemand kon vertrouwen, ook niet degene met wie ze een liefdesaffaire had. Uiteindelijk ontdekt Ruth dat haar moeder nog één laatste opdracht heeft; een opdracht die ze ruim dertig jaar na de oorlog niet alleen kan uitvoeren en waarbij ze Ruths hulp nodig heeft.

“Het enten en splijten van personages, Boyd is er een meester in. Rusteloos is een spannend, heerlijk boek”, NRC Handelsblad