ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Ik wil dat jij een beer wordt

Centrale gast Wim Opbrouck

2007 NTGent
Theater
Loods NMBS

Wim Opbrouck geeft als gastcurator vorm aan het theaterluik, hij treedt zelf aan in een aantal producties én nodigt een aantal artistieke verwanten uit!

"Als mijn vader ’s avonds van zijn werk thuiskomt, zeg ik: ik wil dat jij een beer wordt, een beer, een beer. Ik zeg: ik wil dat je een beer wordt, een beer! Heb je me niet gehoord? Ik wil dat je een beer wordt. En dan is hij een beer."

Deze beeldende voorstelling van Sanne van Rijn gaat over een vader als held. Maar ook over een kind dat haar vader de baas wil zijn. Over samenzijn. Uitgangspunt was een kinderboek van de Duitse schrijver Janosch. Ook de voorstelling zelf heeft iets van "bladeren in een prentenboek", aldus De Standaard. "Het is een opeenvolging van tonen, kijken en registreren." De Morgen: "Ik wil dat jij een beer wordt is een ode aan de kinderlijke verbeelding. De kunst van het papier vouwen, origami, staat daarbij centraal. Vader en dochter vouwen uit een groot blauw papier een zeilboot en vertrekken op een avonturenreis die hen - en het publiek - leidt langs papieren vissen, giraffes, kikkers en pinguïns."

Genomineerd voor de VCSD Mimeprijs.

Regie: Sanne van Rijn. Naar het gelijknamige prentenboek van Janosch.
Met: Wim Opbrouck (vader), Christine van Stralen (moeder) en Carola Arons (kind).
Onzichtbaar: Flup Beys, Daniëlle Hooijmans, Gunther de Braekeleer.
Voice-over: Suzanne Saerens.
Vormgeving: Inge Roseboom.
Lichtontwerp: Maarten van Otterdijk.
Geluidsmontage: Johan Van Compernolle.
Productie: NTGent.


20110311-114637.BMP
20110323-113352.BMP
20110323-113506.BMP