ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

El Guapo Stuntteam

Verwanten Centrale Gast Stijn Meuris

2007 El Guapo Stuntteam
Muziek
Café Koer 2

Stijn Meuris geeft als curator vorm aan het muzikale luik, hij treedt zelf op én nodigt een aantal artistieke verwanten uit!

Meuris: "El Guapo is looking for a roadie with a van!", zo stond er onlangs op hun website, want de vorige was versleten. De roadie bedoelen we. En zijn camionette ook. Opgebruikt in een brandende reeks concerten op het halve continent. El Guapo Stuntteam gáát er namelijk voor, en daarvoor moet alles wijken. Deze groep explodeert als vanzelf. Hoe noem je zoiets? Spelplezier allicht. En tonnen talent, dat ook wel. Rock ook. Southern hardrock als je wil. De duivelse kinderen van oa Lynyrd Skynyrd, AC/DC of - godbeware - Ted Nugent. Blues met weerhaken, americana zonder bandana. Gogogo!

Hun vorige heette Battles Across The Stereo Spectrum en dat was een statement: "we’re coming to get you".
Met hun jongste plaat Accusation Blues als definitieve bevestiging van wat al een tijdje in de lucht hing. Gedonder en weerlicht, verpakt in songs die dan ook nog eens een classic rockstructuur hebben. Het is weinigen gegeven. Een band om schrik van te krijgen, want als Cedric Maes en zijn maten goesting hebben (altijd dus) dan eindigt het publiek in een wervelende derwisj van verwarring en verwondering.

Gelieve kleine kindjes naar de bomma te brengen, this is for the serious people. Sensationeel. Gogogo!"

Fuzzy Cedroc: zang en gitaar
Chuck Digs Beef: gitaar en zang
Blind J. Beef: gitaar
Magic Mitch Thundersticks: drums
Fiddy The Troper: bas
Vaeske: mondharmonica.