ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Confuse The Cat

Verwanten Centrale Gast Stijn Meuris

2007 Confuse The Cat
Muziek
Station

Stijn Meuris geeft als curator vorm aan het muzikale luik, hij treedt zelf op én nodigt een aantal artistieke verwanten uit!

Meuris: “Ik zag Confuse The Cat spelen en wist: yep, dit wordt ‘em. Dit wordt de groep die binnen dit en een jaar harten en potten gaat breken. En laat nou net We Can Do lt de visionaire titel van hun jongste album zijn. Prachtplaat. Dat vond ook de befaamde BBC-deejay Steve Lamacq: “This is a band to watch out for”. lk zei het toch. All over Europe vechten recensenten met mekaar om de treffendste beschrijving te vinden voor deze uitzonderlijke band, zelf doet Confuse The Cat het als volgt: “CTC omschrijven als een rockband is hetzelfde als een scheet een verdwaalde hoest noemen”.

Laat het ons op popmuziek houden. Dat is enigszins bezijden de werkelijkheid, maar niet al teveel. Het krast, het vloeit, het danst en het inspireert, dat in ieder geval, en in frontman Geert Plessers heeft Confuse The Cat een meervoudige persoonlijkheid in huis. Het doet me aan van alles denken.

Zo voor de vuist weg: The Sound, Talking Heads en David Byrne, The Chameleons, Television, Bloc Party, Interpol, Editors, Shellac, jonge U2 zelfs. Zonder echter ook maar één moment copypaste te zijn. Grrrr. Heerlijk venijnige groep van een stel fikse bijtertjes, in Nederland, Duitsland en vooral ltalië zijn ze al overtuigd.” 

Geert Plessers: zang en gitaar
Peter Mulders: bas
Dirk Thielemans: toetsen
Dirk Neyens: drums
Christophe Vandewoude: gitaar en zang