ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Gevallen Ster

Stadsnomaden

2002
Theater - Jong theater
Stad

De stadsnomaden, de bekende festivalformat met jonge theateracts op verrassende locaties.
Drie korte theatervoorstellingen na elkaar op evenveel boeiende locaties in de stad.
De stadsnomaden worden bevolkt door theaterstudenten en pas afgestudeerden, met bestaande voorstellingen of schrijfopdrachten.

“ - Iedereen beroemd -, film of realiteit? Voor André Valentino, gevierd charmezanger, is het onderscheid alleszins nooit zo erg duidelijk geweest. Hij heeft het zich nooit ‘afgevraagd, dronken als hij was van het niet aflatende succes. En dan plots, na al die jaren..."

In Gevallen Ster bleek Greg Timmermans een complexe relatie met zijn moeder te hebben.
Oedipoes bleek in ieder geval nooit veraf in deze fijne, mooi gedoseerd gespeelde getuigenis van een ex-charmezanger.
Timmermans scheert inhoudelijk langs diverse clichés met Gevallen Ster, maar blijft overeind en voorziet als finale een video die zijn verhaal een extra dimensie geeft, omdat je begint te vermoeden dat de voormalige charmezanger Valentino misschien wel écht heeft gezongen en nu in Lloret del Mar woont.

"Gevallen ster van Greg Timmermans, student aan het Rits, bespeelt een heel andere gevoeligheid. Een Vlaamse zanger op leeftijd kijkt terug op de val van zijn carrière. Hij draagt een krampachtig gesteven hemd en een iets te strak aangetrokken das. De kartonnen dozen vol flyers en enkele goudvissen zijn de enige compagnons in een leven dat getekend is door de afwezige moeder. Gevallen ster is een bijzonder humoristische voorstelling, die de toeschouwer moeiteloos op sleeptouw neemt. Timmermans koppelt sentiment aan boosaardig entertainment en sluit af met de ATV-documentaire die de voorstelling inspireerde." (De Standaard, 2002)

 

 

Tekst en spel: Greg Timmermans
Rits Brussel