ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Atlantic Palace Hotel

Stadsnomaden

2002
Theater - Jong theater
Thermae Palace Hotel

De stadsnomaden, de bekende festivalformat met jonge theateracts op verrassende locaties.
Drie korte theatervoorstellingen na elkaar op evenveel boeiende locaties in de stad.
De stadsnomaden worden bevolkt door theaterstudenten en pas afgestudeerden, met bestaande voorstellingen of schrijfopdrachten.

"Al Fine del este! Ostende! In het begin van dit jaar reizen een Argentijn die in België woont, samen met een Belg naar het verre Ostende in Argentinië om er te verblijven in het nooit voltooide Atlantic Palace Hotel. 

Atlantic Palace Hotel vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van de stad Ostende in Argentinie, gesticht door twee Belgen op de kust van de Atlantische oceaan in het begin van de twintigste eeuw. Er staat ginder zelfs een (onafgewerkt) Atlantic Palace Hotel, waarop later het Thermae Palace alhier werd gebaseerd. Ongelooflijk, maar zoals ze in de film zeggen: based on a true story. Ernst Marechal en Youri van Uffelen ‘vertellen’ samen met Argentijn Miguel Angel hun reisverhaal naar Al Fin del Est.

Eén Argentijn en 2 Belgen die `liedjes en geluidjes in hun eigen taal` brengen, met stemmen, gitaren, voicetapes, variofoon, pano en elektronica en `hier en daar een beeld, af en toe een woordje. 
Over een Argentijn die in België woont en Belgen die naar Argentinië trekken, over Ostende aan de Atlantische Oceaan en leven als God in Frankrijk.

Van en met: Ernst Maréchal, Miguel Angel, Youri van Uffelen
Creatie voor TaZ 2002