ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Apéro Poëzie: Warre Borgmans / Lies Van Gasse

2019
Literatuur
KAAP / Vrijstaat O.

Bekende lezers vertellen in dit programma over de poëzie in hun leven en nodigen een dichter uit die ze bewonderen.
Carl De Strycker (Poëziecentrum) gaat met hen in gesprek. In elke aflevering wordt ook het werk van een beloftevolle debutant voorgesteld die genomineerd is voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee (een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ). Ook vijf illustratoren tekenen live bij de voorgelezen gedichten en een muzikant zorgt voor muziek.

Warre Borgmans, al vele malen te gast bij TAZ, is bij jong en oud bekend door televisieprogramma’s als Kulderzipken, Windkracht 10, Het eiland en de Blinker-films. Minder gekend is zijn liefde voor poëzie. Tijdens Apéro Poëzie onthult hij wat poëzie voor hem betekent.

Hij nodigt dichter, beeldend kunstenaar en leraar Lies Van Gasse uit. Zij won de prijs van de provincie Oost-Vlaanderen voor haar bundel Brak de waterdrager en combineert in haar werk graag woord en beeld.

Debutant Gerda Blees brengt een selectie uit haar bundel Dwaallichten. Kristof Devos maakt illustraties voor alle leeftijden, zijn boeken verschenen in maar liefst zes landen. Zangeres, songwriter Eva van Manen zorgt voor muziek bij de poëzie.

Een initiatief van Poëziecentrum, deAuteurs i.s.m. Sabam en Theater Aan Zee, met dank aan KAAP/Vrijstaat O. FOTO: Lies Van Gasse © Marianne Hommersom/Warre Borgmans © Hugo Van Beveren.

Poëziecentrum