ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Apéro Poëzie: Roos Van Acker / Annemarie Estor

2019 Poëziecentrum, deAuteurs
Literatuur
KAAP / Vrijstaat O.

Bekende lezers vertellen in dit programma over de poëzie in hun leven en nodigen een dichter uit die ze bewonderen.
Carl De Strycker (Poëziecentrum) gaat met hen in gesprek. In elke aflevering wordt ook het werk van een beloftevolle debutant voorgesteld die genomineerd is voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee (een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ). Ook vijf illustratoren tekenen live bij de voorgelezen gedichten en een muzikant zorgt voor muziek.

Roos Van Acker is bekend als presentator en liefhebber van mooi Nederlands. En waar klinkt de taal het mooist? In poëzie natuurlijk! Ze studeerde Germaanse talen en maakte een scriptie over de poëzie van Herman de Coninck. Zij is dan ook de geknipte gast om een aantal dichters uit de literaire canon van KANTL onder de loep te nemen.

Dat doet zij met Annemarie Estor, van wie de recente bundel Niemandslandnacht bekroond werd met de Jan Campert-prijs. Debutant Roelof ten Napel brengt gedichten uit zijn bejubelde eerste bundel Het woedeboek. Illustrator en cartoonist Lise Vanlerberghe zorgt voor beelden bij de gedichten. Zangeres, songwriter Eva van Manen zorgt voor muziek bij de poëzie.

Een initiatief van Poëziecentrum, deAuteurs i.s.m. Sabam en Theater Aan Zee, met dank aan KAAP/Vrijstaat O. I.s.m. de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren / KANTL.

Poëziecentrum